Foto: Shutterstock

Pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2014. gadu, darījumu skaits ar zemes īpašumiem privātapbūvei Pierīgā ir palielinājies par 16,8%, teikts "Arco Real Estate" nekustamo īpašumu tirgus apskatā, atsaucoties uz Valsts zemes dienesta datiem.

Pierīgā pērn veikti 992 darījumi, salīdzinot ar 849 darījumiem 2014. gadā.

Par spīti būtiskajam darījumu skaita pieaugumam, darījumu cenām joprojām bija tendence samazināties, teikts apskatā. Vidējā darījumu cena Pierīgā saruka par 8%.

Pierīgā visbūtiskāk darījumu skaits palielinājās Ādažu un Carnikavas novadā, kur tas pieauga uz pusi un vairāk. Visstraujāk cenas saruka Babītes novadā (par 40%) un Mārupes novadā (par 27%).

Darījumu skaits ar zemes īpašumiem Pierīgā, kuru cena bija 35-40 eiro par kvadrātmetru, pērn pieauga visievērojamāk (par 125%), taču to skaits bija niecīgs - tikai deviņi darījumi.

Otrs lielākais pieaugums konstatēts darījumos, kuru cena bija 10-15 eiro par kvadrātmetru. Šajā cenu kategorijā visvairāk darījumu notika Ķekavas novadā (28 darījumi), Mārupes novadā (27) un Babītes novadā (25).

Savukārt darījumu skaits ar zemes īpašumiem, kuru cena bija 25-35 eiro par kvadrātmetru, pērn samazinājās par 27%. Darījumu skaits, kuru cena pārsniedza 50 eiro par kvadrātmetru, pērn saglabājās nemainīgs.

Augstākās cenas privātapbūves zemei Pierīgā joprojām saglabājās Garkalnes novadā. Dārgākais apbūves zemesgabala darījums pērn notika šī novada Bukultos, kur Baltezera krastā ap 1800 kvadrātmetrus liels zemesgabals pārdots par cenu virs 100 eiro par kvadrātmetru. Pārsvarā darījumu cenas Garkalnes novadā nepārsniedz 50 eiro par kvadrātmetru.

Dārgākie apbūves zemes īpašumi privātmāju celtniecībai bijuši arī Mārupes un Carnikavas novadā.

Lētākie privātapbūves zemesgabali pērn konstatēti Ķekavas novadā, kur darījumu cenas nepārsniedz 35 eiro par kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!