Foto: Privātais arhīvs

Konkursa "Radām novadam" dalībnieki, kuri pērnā gada nogalē solīja diskgolfa "vilni" Latvijā, šonedēļ nodibinājuši biedrību, kurā cer pulcēt šī sporta veida entuziastus. Nodibināts arī uzņēmums, kas izplatīs diskgolfa ekipējumu, portālam "Delfi" pastāstīja jaunais uzņēmējs Elviss Brauns.

Jau ziņots, ka jaunietis kopā ar komandas "Baltic Swan DiscGolf" biedriem – Miku Zīvertu un Pēteri Pabērzu – piedalās konkursā "Radām novadam", kura laikā viņiem jārada Gulbenes novadam pēc iespējas augstāks ekonomiskais pienesums.

Šonedēļ jaunieši nodibinājuši biedrību – Latvijas disku golfa klubu "Chilli Disc Golf Latvia". Jaunais uzņēmējs cer, ka gada laikā klubs pulcēs ap 300 cilvēkus, tādējādi pārspējot Igaunijas sadarbības klubu, kas pirmā gada laikā pulcēja aptuveni 240 dalībniekus.

"Kas to zina, var būt Latvijā iemīlēs diskgolfu vairāk nekā Igaunijā, var būt mēs vienkārši esam aizgulējušies šajā kustībā," smej jaunais uzņēmējs.

Plānots, ka entuziastiem, iestājoties klubā, būs jāmaksā neliela iestāšanās maksa, pēc tās samaksāšanas būs iespējams apmeklēt treniņus, kas, kā plānots, tiks rīkoti divreiz nedēļā.

Tāpat jaunieši iecerējuši katru nedēļas nogali rīkot mazu čempionātu, lai kluba biedri varētu mēroties spēkiem. Jaunieši noslēguši vienošanos ar diskgolfa laukuma "Ufogolf" pārstāvi Agni Vītolu, paredzot, ka sākotnēji kluba "mājaslaukums" būs tieši Mežaparkā.

Tāpat klubs lepojas, ka tam pievienojusies trīskārtējā Latvijas diskgolfa čempione Elena Vecmane.

Biedrība pagaidām bāzēsies Rīgā, taču tās pārstāvniecība būs Gulbenē, kur kopīgi ar sadarbības partneri metālapstrādes uzņēmumu SIA "Rubate metal" top diskgolfa laukums. Laukums būs mototrases "Stari" teritorijā, to plānots atklāt maija vidū.

Jaunieši nodibinājuši arī SIA "Baltic discgolf", kas, kā paredzēts, nodarbosies ar diksgolfa inventāra izplatīšanu interneta veikalā. Februāra beigās jaunie uzņēmēji devās uz Igauniju, kur noslēdza līgumu ar vienīgo oficiālo "Latitude 64 – Golf Discs", "Dynamic Discs" un "Westside Golf Discs" izplatītāju Baltijā.

Paralēli tam jaunieši ir pieteikušies "Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum" programmā uz valsts garantētu aizdevumu, lai saņemtu starta finansējumu.

Jautāts, vai nav izjutis pretestību no citiem uzņēmumiem, kas Latvijā jau gadiem nodarbojas ar diskgolfu, Brauns portālam "Delfi" apstiprina, ka sākumā tāda gan izjusta.

"Mēs cenšamies parādīt, ka gribam labumu visiem, jo, ja izaug sporta veids, tad ieguvēji būs visi, jo būs interesantākas sacensības, būs vairāk spēlētāji, būs lielāka uzmanība diskgolfam kā tādam, kas pavērs iespējas cilvēkiem. Tas ir tas mūsu mērķis. Mēs gribam apvienot diskgolfa mīļotājus, talantus un attīstītājus, lai sporta veidu gan baudītu, gan attīstītu līdz kaut kam lielam Latvijā," nosaka Elviss.

Jau šo svētdien, 27. martā, jaunieši Ventspils Piedzīvojumu parkā rīko pasākumu "Iepazīsti disku golfu!", lai popularizētu pašu iemīļoto sporta veidu. Pasākuma laikā paredzētās vairākas atrakcijas, kas ļaus izprast šī sporta veida būtību un, kā norāda Brauns, iespēju "izjust mazu sportiskā azarta garšu". Pasākums norisināsies no pulksten 11 līdz 17. Vairāk par to var izlasīt šeit.

"Radām novadam" ir augstskolu studentu komandu konkurss, kura ietvaros katra komanda sevis izvēlētā novadā divu gadu laika cenšas radīt pēc iespējas lielāku ekonomisko vērtību, radot jaunas darbavietas un piesaistot finansējumu dažādiem biznesa un sociāliem projektiem.

Konkursu "Radām novadam" organizē "JCI Latvia" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkursu atbalsta "Erasmus+". Projekta partneri ir Latvijas Universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.

Konkursa noslēgumā – 2016. gada vasarā – žūrija vērtēs padarīto, proti, izveidotās darbavietas, piesaistīto finansējumu un citus iesaistīto novadu ieguvumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!