Foto: DELFI

Ministru kabinets (MK) otrdien nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem izmaksāt kopumā 31 357 latus kompensācijās diviem meža īpašniekiem, kuriem iepriekš bija liegts saņemt saimnieciskās darbības ierobežojumu kompensācijas, kas saskaņā ar Satversmes tiesas (ST) šā gada jūnija spriedumu ir jāizmaksā.

Jau ziņots, ka ST par neatbilstošu Satversmei ir atzina likuma normas, ar kurām liegta kompensācijas saņemšana par meža īpašumam noteiktu mikroliegumu tajā laika posmā, kad īpašums ir jau iegādāts, bet vēl nav ierakstīts zemesgrāmatā.

Meža īpašnieks uzskatīja, ka likumā noteiktajam ierobežojumam saņemt kompensācijas, ja īpašums nav nostiprināts Zemesgrāmatā, nav leģitīma mērķa.

Par jomu atbildīgā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) norāda, ka ST 2012. gada 7.jūnija spriedums tieši attiecas uz divām personām, kuras ierosinājušas tiesvedību. Dabas aizsardzības pārvalde aprēķināja, ka šobrīd finanšu apjoms, kas nepieciešams kompensāciju izmaksai ir 31 357,82 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!