Foto: Publicitātes attēli

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" pārvaldītājs SIA "Eften Domina" pagājušajā gadā strādāja ar 12,797 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 97,3% - līdz 3,011 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotie dati.

Gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka apgrozījuma kāpums 2022.gadā ir saistīts ar nomniekiem 2021.gadā piešķirtajām atlaidēm saistībā ar ārkārtas situāciju, kas valstī bija izsludināta saistībā ar Covid-19.

No visiem "Eften Domina" ieņēmumiem pērn 62,8% bija telpu nomas ieņēmumi, bet 16,2% - fiksētie ieņēmumi no centra uzturēšanas un pārvaldes.

Līdztekus "Eften Domina" pērn saņēma Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem komersantiem to īpašumā esošo tirdzniecības centru nomas apgrozījuma krituma kompensācijai 555 652 eiro apmērā, kā arī valsts atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai 21 325 eiro apmērā.

Vadības ziņojumā arī minēts, ka pērn veikti kapitālieguldījumi 440 600 eiro apmērā "Domina Shopping" labiekārtošanā, komunikāciju remontā, kā arī citos remontdarbos, kas pozitīvi ietekmē objekta vērtību.

Vadības ziņojumā arī pausts, ka atbilstoši SIA "Colliers International Advisors" veiktajam novērtējumam 2022.gada decembrī "Eften Domina" nekustamo īpašumu patiesā vērtība bija 94,12 miljoni eiro.

Šogad kompānija plāno turpināt pilnveidot nomnieku sastāvu, piesaistot vairākus jaunus un spēcīgus modes zīmolu veikalus, kā arī paplašinot pakalpojumu klāstu ar mērķi izveidot pilna koncepta tirdzniecības centru.

2021.gadā "Eften Domina" strādāja ar 8,959 miljonu eiro apgrozījumu un 1,526 miljonu eiro peļņu.

"Eften Domina" reģistrēta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5000 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais "Eften Kinnisvarafond II".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!