Foto: LETA; DELFI
Pēc iepriekšējās krīzes Rīga bija kā tāds trešais tēva dēls vai bārenīte Baltijā – nekustamā īpašuma investori, iepriekš nebijuši nomnieki, jauni mūsdienīgi objekti pēdējā desmitgadē stipri kuplākā skaitā parādījās kaimiņvalstīs, kamēr vietējais tirgus dziedēja iepriekšējā krīzē gūtās brūces. Savukārt šī desmitgade varētu paiet Rīgas zīmē, sola pašvaldība, plānojot pilsētu "uzlikt" uz investoru kartes. Arī uzņēmēji visnotaļ cerīgi virza savas ieceres.

Raugoties no privāto investoru, nekustamā īpašuma attīstītāju skatpunkta, demogrāfiskā situācija nebūt nav tā, kas rada tās lielākās galvassāpes, lai gan, protams, arī sarūkošais iedzīvotāju skaits un vecāku cilvēku īpatsvara palielināšanās nav daudzsološi faktori. Tā kā nekustamā īpašuma attīstīšana, būvniecība ir lēns process, šobrīd patiešām liels izaicinājums ir straujās, nereti negaidītās pārmaiņas daudzās dzīves jomās. Papildus tam šobrīd investoriem, attīstītājiem nākas rēķināties ar nenoteiktību Covid-19 izplatības dēļ. Šīs un citas atziņas izskanēja nekustamā īpašuma profesionāļu saietā – "Colliers" organizētajā BREL forumā.

Pārmaiņas pārmaiņu galā

Nekustamā īpašuma attīstīšana pielīdzināma maratonam, un arī pandēmijas laikā bizness neapstājas. Piemēram, "Linstow Baltic" ir iegādājies zemesgabalu kaimiņos pavisam nesen pabeigtajam tirdzniecības un biroju centram "Origo", kā arī tā dēvētajā Lastādijā, tikmēr, piemēram, nu jau lielākais nekustamā īpašuma fondu pārvaldnieks "EfTEN Capital" nopircis biroju kompleksu "Jaunajā Teikā" un iedzīvina īres mājokļu fondu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!