Foto: LETA

Pašmāju parfimērijas un kosmētikas ražotājs "Dzintars", kurš nonācis finansiālās grūtībās, šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo ceturksni, ir palielinājis uzņēmuma apgrozījumu par 15%, sarunā ar portālu "Delfi" atklāja uzņēmuma preses pārstāve Linda Belaša.

To, cik liels šis apgrozījuma kāpums būtu naudas izteiksmē, viņa neatklāja. Tāpat uzņēmums nav gatavs pagaidām atklāt pirmā ceturkšņa peļņas rādītājus.

Tikmēr "Dzintars" valdes locekle Dagnija Maike skaidro, ka ražotnes darbs kopumā ir stabilizējies. "Tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāns tiek pildīts," viņa norādīja.

Ziņots, ka 2017. gada februārī darbību uzsāka "Dzintars" interneta veikals "store.dzintars.com".

"Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa apstiprinājusi uzņēmuma iesniegto Tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu, kurš īstenojams divu gadu laikā.

Uzņēmums TAP plāna ietvaros arī spiests pārdot vairākus īpašumus, tostarp 20 dzīvokļus ēkā, kas savulaik celta "Dzintara" darbinieku vajadzībām. Paredzēts pārdot arī zemes gabalu netālu no ražotnes. Uzņēmuma parāds kreditoriem lēšams 4,25 miljonu eiro apmērā, iepriekš rakstīja "Dienas Bizness".

Uzņēmuma pārstāvji iepriekš skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008. gadā un otra – 2014. gadā, veicinājušas "Dzintara" tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu.

"Dzintars" 2015. gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauguši par 76% līdz 2,633 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!