Foto: Publicitātes attēli

Parfimērijas un kosmētikas ražotājs AS "Dzintars" atjaunojis zobu pastas un zobu eliksīra ražošanu, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Produktu līnija veselīgām smaganām un stipriem zobiem "FUTURE FORMULA SOS HealthyDent 5R" esot nozīmīgs solis "Dzintars" dabīgās farmakosmētikas attīstībā. Tās prezentācija plānota ceturtdien, 28. februārī.

Uzņēmums norāda, ka kariesa un periodontīta problēmas ir zināmas visā pasaulē. Tiekot uzskatīts, ka kariess un periodontīts ir sliktas mutes higiēnas rezultāts, bet slimības arvien vairāk izplatās, neskatoties uz lielo zobu kopšanas līdzekļu daudzumu. Vēl 1924. gadā angļu zinātnieks D.K.Klerks aprakstījis pozitīvas, fakultatīvi anaerobas streptokoku dzimtas baktērijas Streptococcus mutans, kas mīt zobu aplikumā.

Vēlāk tika pierādīts, ka šie mikroorganismi izraisa kariesu un periodontītu. Efektīvi apkarot kariesu un periodontītu var tikai iznīcinot šos mikroorganismus, norāda uzņēmumā.

Pamatojoties uz šo atklājumu, "Dzintars" esot radījis efektīvus līdzekļus pret kariesu un periodontītu, teikts paziņojumā medijiem.

Jaunās zobu pastas efektivitāte esot pierādīta klīniskajos pētījumos, kas apstiprina produkta daudzfunkcionālu kompleksu iedarbību. Papildus zobu pastai "Dzintars" ir izstrādājis mutes dobuma kopšanas bioeliksīru "FUTURE FORMULA SOS HealthyDent 5R", kas efektīvi darbojas vietās, ko nevar aizsniegt ar zobu birstīti.

"Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa pērn pagarināja AS "Dzintars" tiesiskās aizsardzības procesa termiņu.

Jaunais termiņš ir līdz 2020. gada 4. aprīlim.

2017. gadā "Dzintars" strādāja ar 6,283 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 8,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga par 2,1% - līdz 1,766 miljoniem eiro.

"Dzintars" ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs. Kompānijas lielākie akcionāri ir Iļja Gerčikovs (69,9%), Janeks Vaclavs Kozeluhs (9,3%) un "Dzintars" darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!