Foto: Publicitātes attēls

"EfTEN Capital" nodibinājis jaunu komerciālā nekustamā īpašuma fondu, kas ievēros zaļo investīciju principus. Jaunizveidotā fonda pirmais pirkums ir "Danske Bank" biroju ēka Viļņā, ziņo fonda pārstāvji.

"EfTEN Capital” kopējā pārvaldīto fondu portfelī ir virkne nekustamo īpašumu arī Latvijā, to vidū tirdzniecības centrs “Domina”, Berģu loģistikas centrs, "airBaltic" galvenā mītne un citi biroju un loģistikas kompleksi.

Jaundibinātais “EfTEN Real Estate Fund 5” nekustāmā īpašuma fonds ir alternatīvs, slēgts fonds, kura mērķis ir ikgadējais GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) reitings. Šis fonds ir “EfTEN Real Estate Fund 4” pēctecis, kas savukārt šobrīd ir noslēdzis savu ieguldījumu fāzi un kam ir augstākais GRESB ilgtspējas reitings starp īpašumu fondiem Baltijā – četras no piecām zvaigznēm.

Divi lielākie fonda investori ir “EfTEN United Property Fund” un LHV pensiju fondi, kā arī vairāki privāti un profesionālie investori. Privātie investori var ieguldīt “EfTEN Real Estate Fund 5”, izmantojot “EfTEN United Property Fund”, kas šobrīd veic savas līdz šim lielākās investīcijas un iegulda lielāko daļu neieguldītā kapitāla “EfTEN” piektajā fondā.

“Jaunais fonds papildina “EfTEN” zaļo investīciju portfeli, un esam vadošais nekustamā īpašuma fondu pārvaldnieks šajā jomā Baltijā. Investīciju diversifikācija Baltijas valstīs, kā arī visos nekustamā īpašuma segmentos nodrošina EfTEN investīciju ilgtspēju un stabilitāti,” saka “EfTEN Capital Latvija vadītājs Viktors Savins.

Jaunā “EfTEN Real Estate Fund” iegādātā biroju ēka atrodas stratēģiskā vietā Viļņas darījumu centrā, kurā ikdienā strādā vairāk nekā 50 000 darbinieku. Astoņstāvu ēkas galvenais nomnieks ir “Danske Bank” un tās mobilo maksājumu nodaļa MobilePay. Ēkā darbojas arī finanšu pakalpojumu uzņēmums “Mandatum Life Insurance”. Biroja centra ēka celta 2007. gadā un tās kopējā iznomājamā platība ir virs 8000 kv.m.

Darījumu finansēja “Swedbank”, konsultēja “Newsec” un pircēju pusi darījumā pārstāvēja advokātu birojs “Fort”.

“EfTEN Capital” pārvaldīto fondu portfelī ir daudzi nekustamie īpašumi Latvijā: tirdzniecības centrs “Domina”, airBaltic galvenā mītne, Berģu loģistikas centrs, Duntes Biroji, Dominante loģistikas centrs, DSV loģistikas centrs, Jūrkalnes tehnoloģiju parka biznesa un industriālais komplekss, RAF centrs, Tērbatas Biznesa centrs un Blaumaņa biroju ēka. Tāpat šobrīd tiek finalizēts darījums arī par biroju kvartāla “Jaunā Teika” iegādi Rīgā.

“EfTEN Capital Group’ (EfTEN Capital AS un tās meitasuzņēmumi) pārvalda 56 komerciālas ēkas ar vairāk nekā 1200 nomniekiem. Uzņēmuma pārvaldītā nekustamais īpašuma kopējā vērtība ir ap 900 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!