Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļā aicinājām jūs, cienījamie lasītāji, sūtīt reportāžas, izteikt viedokļus par to, kā mūsu valstī tiek apgūta Eiropas nauda.

Saņēmām vairākus viedokļus. Ne mazums vērtīgu atziņu izskanēja arī komentāru vidē. Diemžēl no lasītāju teiktā nākas secināt, ka vairāk ir redzēti negatīvi Eiropas līdzekļu izmantošanas piemēri. Izskan neticība un aizdomas, ka šī nauda nenonāk līdz vienkāršajam iedzīvotājam. Tomēr tiek minēti arī atzinīgi vērtēti piemēri - sakārtoti ceļi, izremontētas ēkas utt..

Iesūtiet fotoreportāžu, saņemiet balvu!

Kā tad tiek apgūta Eiropas nauda? Kur jūs to esat novērojuši? Sūtiet reportāžas ar pozitīvo vai negatīvo piemēru fotogrāfijām un aprakstiem uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Labāko fotoreportāžu autori saņems balvas no DELFI un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā. Sūtot reportāžu tematā norādiet - DELFI Morning.

Turpinājumā ieskats lasītāju viedokļos par tēmu "Eiropas nauda Latvijā" (gramatikas un ortogrāfijas kļūdas paliek komentāru autoru ziņā):

slēpotājs,

Veiksme- Madonas Smeceres sila sporta komplekss - Ceļapīters un Co malači
Ko tādu līdzīgu katrā pašvaldībā!

q,

Esmu novērojis, ka t.s. "Eiropas nauda" plašā straumē ieplūst Latvijā, bet pēc tam vēl plašākā - aizplūst no Latvijas.

LAD,

Ha ... ES fondi tas ir labi un tas ir fakts, bet, kamēr netiks izskausta MEGAKORUPCIJA un DRAUGU BŪŠANA iestādēs, kas tos sadala, sevišķi jau Lauku Atbalsta Dienestā (LAD)un kamēr šajās iestādēs strādās speciālisti, kuru nolūks ir ne tikai vērtēt atbilstību, bet arī palīdzēt apgūt fondus, tikmēr Es fondu apguve LV būs kroplīga ... personiski mana pieredze ir tāda, ka ar viņiem vairs krāmēties negribas - atšuva par to, atrada 3 labojamas kļūdas tabulā un atšuva, nevis deva laiku, piem. nedēļu, lai tos izlabotu, kaut gan it kā pēc būtības projekts atbilda prasībām. No paziņām esmu dzirdējis jaukus stāstus par mājieniem uz nepieciešamām vizītēm pie konkrētiem cilvēkiem, lai izsistu visu cauri, kas, protams, notiek ar konvertiņiem. Bet kopumā cik dzirdu par LAD tā ir viena vienīga korupcija

cirks,

Siltināšanas projekts Madonas novadā, kopā 2 121 464,36 Ls, ceļ SIA CB. Nepārspēts paraugs. Ko par to saka Vides un reģionālā ministrija, neko.

0-0,

Ja Eiropas nauda būtu domāta, nabadzīgajam cilvēkam un daudzbērnu ģimenēm,
tad būtu redzama jēga. Tā kā tā netiek tam, kuram tā nepieciešama, tad no tās
nav nekādas jēgas.

WWWW,

Paldies, ka ir tāda ESF stipendija. Mans bērns ar izcilām sekmēm mācās RTU doktorantūrā un negrasās pamest Latviju.Es domāju, ka viņš ar savām sekmēnmm un darbu to ir pelnījis.

i_edgars,

==jo no ES naudas nav jēgas, ja tā tiek tērēta muļķīgi un izšķērdīgi.==
Bet vai kaut kur ir savādāk??
Saremontē iekštelpas, tā teikt renovācija, bet vecās pussapuvušās caurules nenomainot paslēpj aiz ģipškartona smukajām sienām! Kam tāds remonts vajadzīgs?? Vienīgais lai izlietotu līdzekļus, un ar garantiju lai atlēktu kabatā. Jo cita saprātīga izskaidrojuma nav.
Pats teiciens līdzekļu apgūšana jau visu izsaka. Ja līdzekļus ieguldītu, tad būtu jēga, bet ja apgūst, tad tas ir kā dzērājam iedod naudu.

Maksis,

Par iespējamu neveiksmi, kad, iespējams ERAF naudas aizplūdīs no Latvijas vai ieplūdīs kādiem kabatās: ir izsludināts iepirkums par mēbeļu iepirkumu 49 Rīgas skolām ar summu 1 milj. LVL. Viss būtu jauki un labi, bet ir viens BET- šī summa jāapgūst 60(sešdesmit)(!) dienu laikā! Latvijā nav neviena, atkārtoju- NEVIENA! mēbeļu ražošanas uzņēmuma, kuram būtu pa spēkam apgūt šādu apjomu 2 mēnešu laikā. Līdz ar to secinājumi- 1.Vai nu iepirkuma organizētāji nezina ko dara, nav pētījuši ražošanas iespējas un tirgu; 2. Organizētājam uzvarētājs jau IR zināms un kaut kur pa kluso jau mēbeles tiek ražotas, par cik vērtēšanas kritērijs ir saimnieciski izdevīgākais. 3. Organizētājs orientējas uz ārvalstu piegādātāju, kā tas jau Rīgā līdzīgos iepirkumos jau bijis, un visi līdzekļi aizplūdīs no Latvijas.

Par katru reģistrēta lietotāja publicētu viedokli tiek maksāti DELFI dālderi, kurus iespējams tērēt DELFI Aculiecinieka veikalā.

Lai piereģistrētos un kļūtu par 'DELFI Aculiecinieka' autoru, ir jāaizpilda reģistrācijas forma.

Ja nevēlaties reģistrēties, viedokli sūtiet izmantojot e-pastu  - aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot satura iesūtīšanas formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!