Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvija ir lielisks piemērs valsts spējai salīdzinoši īsā laikā pārvarēt dziļu ekonomisko krīzi, trešdien pēc tikšanās ar Latvijas premjeru Valdi Dombrovski (V) pavēstīja Eiropas Komisijas viceprezidents Marošs Šefcovičs.

"Latvijas ekonomikas attīstības prognozes dod pamatu optimismam", norādījis Šefčovičs, informē Dombrovska pārstāvis Mārtiņš Panke.

Toties Dombrovskis norādījis, ka Latvija ir uzņēmusi kursu uz eiro valūtas ieviešanu. Saskaņā ar Latvijas plāniem, jau 2012. gadā Latvija izpildīs Māstrihtas kritērijus, kas Latvijai ļaus ar 2014. gada 1. janvāri pievienoties Eirozonai. Šefčovičs atzinīgi novērtēja šo apņemšanos, piebilstot, ka viens no izaicinājumiem Māstrihtas kritēriju izpildei būs darbs, lai ierobežotu inflācijas izaugsmi, ar kuru pašlaik saskaras visas eirozonas valstis.

Šefčovičs ir viens no septiņiem Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniekiem, atbildīgs par attiecībām ar citām ES iestādēm un administrāciju, kā arī bijušais Slovākijas diplomāts.

Latvija ir viena no ES dalībvalstīm, kam krīzes pārvarēšanai bija nepieciešama starptautiskā palīdzība. Starptautiskie aizdevēji Latvijai ir piešķīruši aizdevumu līdz 7,5 miljardu eiro (5,3 miljardu latu) apmērā. Aizdevumu Latvija saņem pa daļām un uz nosacījumiem, kas paredz valsts budžeta ienākumu un izdevumu sabalansēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!