Foto: Publicitātes attēli
Nekustamā īpašuma attīstītājs "AFI Europe" ir nodevis ekspluatācijā projekta "Trebū Home" četras jaunas daudzdzīvokļu ēkas ar 175 pilnas apdares dzīvokļiem, informē uzņēmums.

Šīs projekta kārtas būvniecības izmaksas pārsniedz 15 miljonus eiro.

"Trebū Home" ir viens no mūsdienu Latvijas vērienīgākajiem daudzdzīvokļu ēku projektiem, kas Daugavas labajā krastā Pļavniekos veido jaunu apkaimi ar zaļu, sakoptu un mūsdienu pilsētnieku prasībām atbilstošu vidi.

Kopējā šajā kārtā uzcelto "Trebū Home" jaunbūvju platība sasniedz 14 000 kvadrātmetru, turklāt līdz ar ēku būvniecību veikta vairāk nekā 15 000 kvadrātmetru plašas teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana, tostarp izbūvētas ielas, brauktuves un ietves. "Trebū Home" teritoriju caurvij ozolu aleja, kur tikko noslēgtajā projekta kārtā iestādīti vēl astoņi 4,5 metrus lieli sarkano ozolu dižstādi.

Četrās jaunajās "Trebū Home" piecu un sešu stāvu ēkās kopumā ir 175 dzīvokļi ­– ­35 kvadrātmetrus lieli studijas tipa dzīvokļi, 40‒53 kvadrātmetrus lieli divistabu dzīvokļi, 66‒82 kvadrātmetrus lieli trīsistabu dzīvokļi, kā arī 80‒88 kvadrātmetrus plaši četru istabu dzīvokļi.

"Trebū Home" projekts tapis, sadarbojoties vadošajiem Latvijas arhitektu birojiem "Arhis Arhitekti" un "Mark arhitekti" kopā ar Izraēlas arhitektu biroju "ARC4G".

Turpmāko desmit gadu laikā "Trebū Home" projektā tiks uzbūvētas vismaz 25 ēkas ar 1500 dzīvokļiem un komercplatībām, kopumā investējot 150 miljonus eiro. Projekts paredz arī vairāk nekā 10 hektāru plašas apzaļumotas teritorijas attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!