Foto: Publicitātes foto

SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" ("Possessor") elektroniskajās izsolēs ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) piederošās kapitāla daļas SIA "Auteko & TUV Latvia - TUV Rheinland grupa", SIA "Scantest", SIA "Venttests" un SIA "Autests". Pieteikšanās dalībai šajās izsolēs elektronisko izsoļu vietnē ir līdz 2021. gada 16. novembrim.

Atļauju pārdot CSDD piederošās kapitāla daļas šajos uzņēmumos 2020.gada 25.augustā deva Ministru kabinets, paredzot, ka kapitāla daļu pārdošanu izsolēs organizēs "Possessor".

"Possessor" nodrošina CSDD piederošo kapitāla daļu pārdošanas procesu, totarp organizē kapitāla daļu vērtības noteikšanu, izstrādā pārdošanas noteikumus, saskaņojot tos ar CSDD, veic pārdošanas izziņošanu un citus publicitātes pasākumus, kā arī organizē izsoles.

Šobrīd transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa pārbaude ir uzticēta CSDD, kura ir šo funkciju deleģējusi četrām direkcijas akreditētām kapitālsabiedrībām. Lielākajā daļā Eiropas Savienības dalībvalstu autotransporta tehnisko apskašu tirgus ir atvērts konkurencei.

SIA "Auteko & TUV Latvia - TUV Rheinland grupa" ir lielākais tehnisko apskašu pakalpojumu sniedzējs Latvijā ar stacijām Rīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Madonā, Preiļos un Aizkrauklē. 2020. gadu uzņēmums noslēdza ar kopējiem ieņēmumiem 7,72 miljoni eiro un tīro peļņu 1,20 miljoni eiro.

Interesentiem tiek piedāvāts iegādāties elektroniskajā izsolē tā 765 kapitāla daļas jeb 51% no pamatkapitāla. Kapitāla daļu paketes izsoles sākumcena ir noteikta 4,60 miljoni eiro apmērā.
SIA "Scantest" ir otrs lielākais tehnisko apskašu pakalpojumu sniedzējs. Uzņēmums darbojas 13 pilsētās – Liepājā, Grobiņā, Kuldīgā, Saldus, Talsos, Valmierā, Valkā, Rēzeknē, Ludzā, Siguldā, Balvos, Gulbenē, Alūksnē. Sabiedrības 2020. gada kopējie ieņēmumi un tīrā peļņa bija attiecīgi 3,81 miljoni eiro un 0,81 miljoni eiro.

Elektroniskajā izsolē ir iespēja iegādāties SIA "Scantest" 500 kapitāla daļas jeb 20% no pamatkapitāla. Kapitāla daļu paketes izsoles sākumcena ir 450 tūkstoši eiro.

SIA "Venttests" ir mazākais tehnisko apskašu pakalpojumu sniedzējs Latvijā, un tā vienīgā stacija atrodas Ventspilī. Uzņēmuma 2020.gada kopējie ieņēmumi un tīrā peļņa bija attiecīgi 289 tūkstoši eiro un 59 tūkstoši eiro.

Elektroniskajā izsolē ir iespēja iegādāties , SIA "Venttests" 142 401 kapitāla daļas jeb 50% no pamatkapitāla. Sākumcena - 310 tūkstoši eiro.

SIA "Autests" ir trešais lielākais tehnisko apskašu pakalpojumu sniedzējs Latvijā ar stacijām Ogrē, Cēsīs, Limbažos, Jūrmalā, Krāslavā, Tukumā un Daugavpilī. 2020. gadu SIA noslēdza ar kopējiem ieņēmumiem 2,3 miljoni eiro un tīro peļņu 253 tūkstoši eiro.

Interesentiem tiek piedāvāts iegādāties elektroniskajā izsolē SIA "Autests" 393 kapitāla daļas jeb 20% no pamatkapitāla. Kapitāla daļu paketes izsoles sākumcena ir noteikta 375 tūkstoši eiro apmērā.

Plašāka informācija ir pieejama "Possessor" vietnē.

Pirmās CSDD piederošo kapitāla daļu izsoles četros autotransporta tehnisko apskašu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumos tika atzītas par nenotikušām saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem, kas paredz izsoli atzīt par nenotikušu, ja izsolei nav autorizēts neviens dalībnieks vai izsolei autorizētie dalībnieki nepārsola izsoles sākumcenu.

Kapitāla daļu atsavināšanas (pārdošanas) organizēšana ir viena no "Possessor" pamatkompetencēm. Savas darbības laikā tas ir uzkrājis Latvijā unikālu pieredzi, veicot vairāk nekā 400 valsts uzņēmumu kapitāla daļu (akciju) atsavināšanu par kopējo darījumu summu vairāk nekā 2,2 miljardu eiro apmērā, tostarp pēdējo gados, noslēdzot 30 veiksmīgus darījumus, ir pārdotas valsts kapitāla daļas teju 20 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!