Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Latvenergo" grupas uzņēmums "Elektrum Eesti" ir iegādājies vairākus mikrotīkla pakalpojuma uzņēmumus Igaunijā ar mērķi nodrošināt inovatīvu elektroenerģijas pakalpojumu izveidi un pieejamību tirgū. Tādējādi uzņēmums būtiski papildina savu biznesa portfeli un ir gatavs izstrādāt jaunus pakalpojumus Baltijas tirgū.

“Elektrum Eesti” ir parakstījis līgumu par kapitāla daļu iegādi ar trim vietējiem Igaunijas uzņēmumiem, ar to turpinot ekspansiju Baltijas valstu tirgū. Iegādājoties Igaunijas mikrotīklu uzņēmumus, “Elektrum Eesti” plāno turpināt to darbību, galvenokārt izmantot kā bāzi jaunu produktu un pakalpojumu izveidei mikroģenerācijas un elektromobilitātes jomā. Mikrotīklu uzņēmumi, kuru īpašumā ir patstāvīgas apakšstacijas ar savu klientu loku, šobrīd pārvalda elektroenerģijas savienojumus 53 MW apjomā, pārvadot gandrīz 80 GWh elektroenerģijas gadā.

Šī ir aktīva vasara elektroenerģijas Baltijas tirgū un, tāpat kā citās nozarēs, arī šeit viss liecina par ekonomikas atjaunošanos, teic AS "Latvenergo" komercdirektors Uldis Mucinieks, piebilstot, ka nozarei principiāli jaunu biznesa virzienu attīstīšana Elektrum ir viena no prioritātēm, ļauj īstenot “Latvenergo” attīstības stratēģiju mājas tirgū Baltijas valstīs un uzņēmums jau skatās arī tālāk aiz tā robežām.

Trīs uzņēmumu – “Energiaturu Võrguehitus OÜ”, “SNL Energia 1 OÜ” un “Baltic Energy System OÜ” iegādes darījums stāsies spēkā, saņemot Igaunijas konkurences uzraudzības iestāžu piekrišanu. Pēc pušu vienošanās darījuma cena netiek izpausta.

“Elektrum Eesti OÜ” ir elektroenerģijas tirdzniecības uzņēmums, kurš piedāvā elektroenerģiju, dabasgāzi, saules enerģiju un elektroautomobiļu uzlādes risinājumus, kā arī energoefektivitātes un mājokļu enerģijas pārvaldes risinājumus. “Elektrum Eesti” pieder “Latvenergo” koncernam. Tā uzņēmumi apkalpo 740 tūkst. klientu Baltijas valstīs, un 60 % koncerna saražotās enerģijas ir no atjaunīgajiem energoresursiem. “Elektrum” darbojas Igaunijā kopš 2007. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!