Foto: Publicitātes foto
Elektroauto uzlādes tīkls "Eleport" ir noslēdzis līgumu ar tirdzniecības centru "Sāga" par trīs jaunu elektroauto uzlādes staciju uzstādīšanu tirdzniecības centra stāvlaukumā, nodrošinot kopumā sešas elektroauto uzlādes pieslēgvietas. Jaunās uzlādes stacijas plānots uzstādīt nākamā gada pirmajā pusē.

Sāga stāvlaukumā starp "Puķu" un "Meža" vārtiem tiks uzstādītas trīs jaunas uzlādes stacijas: 150 kW ultra ātrā uzlādes stacija, kas spēj lādēt ar 1000 km/h lielu uzlādes ātrumu jeb 100 km sešu minūšu laikā, 50 kW ātrā uzlādes stacija ar 330 km/h lielu uzlādes ātrumu un 22 kW maiņstrāvas jeb lēnā uzlādes stacija, kas nodrošina 145 km/h uzlādes ātrumu un būs piemērota nesteidzīgai uzlādei un atpūtai tirdzniecības centrā.

Katrai uzlādes stacijai būs divas pieslēgvietas, tādējādi nodrošinot vienlaicīgi sešus elektroauto ar uzlādes iespēju. Šīs uzlādes vietas būs publiski pieejamas visiem elektroauto lietotājiem un tirdzniecības centra apmeklētājiem. 150 kW stacija būs aprīkota ar diviem Eiropas standarta CCS2 kabeļiem, 50 kW stacija būs aprīkota gan ar CCS2 kabeli, gan ar CHAdeMO kabeli, bet maiņstrāvas stacija – ar Eiropas standarta "Type 2" ligzdām.

"Eleport Latvija" vadītājs Kārlis Mendziņš norāda, ka uzņēmums mērķtiecīgi izvēlas vietas, kur uzstādīt uzlādes stacijas. Tirdzniecības centri ir ļoti piemērota vieta, ar ko sākt, jo kamēr autovadītāji veic ikdienas pirkumus, viņu elektroauto saņem savu uzlādi, tādējādi pakārtojot auto uzpildi lietotājiem – nevis otrādi.

"No projekta sākuma bijām paredzējuši vietu, kur šādas uzlādes stacijas pieslēgt un šobrīd esam atraduši sadarbības partneri, ar ko kopā to realizēt," komentē tirdzniecības centra "Sāga" (SIA "Riga Retail Park") pārstāvis Juris Barkāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!