Foto: Publicitātes foto

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā augustā salīdzinājumā ar 2021. gada astoto mēnesi samazinājusies par 0,3%, tādējādi tai esot starp piecām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kritums, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Vēl kritums šajā periodā fiksēts Beļģijā (-10,3%), Luksemburgā (-2,5%), Slovākijā (-2%) un Rumānijā (-1,7%).

Savukārt straujākais pieaugums bijis Bulgārijā (+16,5%), Lietuvā (+14,4%), Dānijā (+14,1%) un Maltā (+12,2%). Igaunijā rūpniecības produkcijas izlaide augustā gada griezumā pieaugusi par 0,7%.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide augustā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada palielinājusies par 3,5%, bet eirozonā – par 2,5%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - jūliju - rūpniecības produkcijas izlaide ES augustā pieaugusi par 1,1%, bet eirozonā - par 1,5%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies 17 valstīs, straujākais kāpums bijis Īrijā (+16,6%), Igaunijā (5%) un Dānijā (+4,3%), bet lielākais samazinājums reģistrēts Zviedrijā (-7%), Beļģijā (-6,1%) un Nīderlandē (-1,5%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 0,5%, bet Lietuvā – par 3,1%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!