Foto: Publicitātes foto
Viens no vadošajiem koka logu ražotājiem Baltijā, "Arbo Windows", ieguldot vairāk nekā 2,3 miljonus eiro, modernizējis logu ražotni Ventspilī, tādējādi būtiski palielinot ražošanas jaudu, informē uzņēmums.

"Arbo Windows" nodrošina darba vietas vairāk nekā 110 darbiniekiem, no kuriem lielākā daļa ir Ventspils reģiona iedzīvotāji, kā arī daļa speciālistu piesaistīti no citām Latvijas pilsētām. Uzņēmuma apgrozījums 2019. gadā sasniedzis teju sešus miljonus eiro. Nule kā veiktā ražotnes modernizācija ļaus samazināt ražošanas cikla ilgumu pat par 40% un ievērojami palielināt ražošanas apjomus.

"Pēdējo gadu laikā esam daudz strādājuši, lai veidotu ilgtermiņa sadarbību ar būvniecības uzņēmumiem, arhitektiem, attīstītājiem un privātiem klientiem gan Latvijā, gan eksporta tirgos. Attiecīgi saprotam, ka mums jāaug kopā ar klientu pieprasījumu un jāspēj saražot vēl ātrāk un vairāk, noturot augstus kvalitātes standartus. Esam uzstādījuši trīs jaunas logu profilēšanas iekārtas, kā arī uzlabojuši citus procesus ražotnē, kas dod mums papildu ražošanas jaudas un arī uzlabo kopējos darba apstākļus ražotnē mūsu darbiniekiem. Lielas investīcijas esam novirzījuši arī IT sistēmas uzlabošanai, kas šodien ir viens no svarīgākajiem moderna uzņēmuma elementiem. Redzam, ka veiktās investīcijas šogad ļaus sasniegt ap 30% lielu apgrozījuma pieaugumu, turpinot izaugsmes ceļu, lai nostiprinātu pozīcijas kā vadošajam spēlētājam Baltijas reģionā," teic "Arbo Windows" izpilddirektore Zane Kriķe.

Savukārt ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro teic, ka Latvijas uzņēmums no Kurzemes ar profesionālu komandu mērķtiecīgi veido savu un vienlaicīgi arī Latvijas veiksmes stāstu. "Arbo Windows" jau ir apliecinājis, ka Latvijā ir iespējams attīstīt ražošanu, nodrošināt stabilas darba vietas reģiona iedzīvotājiem, nodrošināt kvalitāti, spēt konkurēt pasaules mērogā, sniegt jūtamu pienesumu Latvijas ekonomikā. Modernizētās ražotnes atklāšana ir vēl viens apliecinājums, ka "Arbo Windows", ieguldot ražošanas attīstībā un pilnveidojot ražošanas ciklu, ne vien uzlabos savu produktivitāti, bet turpinās stiprināt Latvijas, kā augstas kvalitātes produktu ražotāja reputāciju kokapstrādes nozarē.

Savu produkciju uzņēmums eksportē uz Norvēģiju, Zviedriju, Lielbritāniju, Franciju, Japānu, Islandi, Somiju un Vāciju. Pēdējo gadu lielākie "Arbo Windows" projekti Latvijā ir koncertzāle "Latvija", Rīgas Franču licejs, Rīgas 1. slimnīcas 14A korpuss, Jelgavas Valsts ģimnāzija, Rīgas Valdorfskola, biroju un dzīvokļu ēkas Mežaparka Mezidencēs, villa "Santa", viesnīca "Grand Poet by Semarah" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!