Foto: Publicitātes attēli

Jaunā "Tallink Grupp" kuģa "MyStar" krustmāte būs Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, un kristības notiks 2021. gada 12. augustā Somijā, Raumas kuģu būvētavā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Videi draudzīgais kuģis Baltijas jūrā "MyStar", kuru pasūtīja "Tallink Grupp", un kas pašlaik tiek būvēts "Rauma Marine Constructions" (RMC) kuģu būvētavā Somijā, tiks pabeigts 2022. gadā. Tradicionālās kuģa kristības plānotas 2021. gada 12. augustā, un par kuģa krustmāti ir izvēlēta Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida.

Kuģa "MyStar" kristību pasākuma ietvaros kuģis pēc kristību ceremonijas tiks nolaists ūdenī, kas ir vēl viens svarīgs pavērsiens kuģa būvniecības gaitā, tādējādi pārbaudot uz sauszemes būvētā kuģa gatavību un tā peldspēju.

Kuģa nolaišana ūdenī notiks kuģu būvētavas sausajā dokā, kur kuģis vēl tiek būvēts. Pēc kuģa kristīšanas un nolaišanas ūdenī, kuģa būvniecības darbi, kas līdz šim notika kuģa ārpusē, tagad noritēs kuģa iekšpusē.

"MyStar" ir vēl viens svarīgs solis "Tallink Grupp" ceļā uz vēl lielāku energoefektivitāti un videi draudzīgāku kuģošanu Baltijas jūrā. Tāpat kā pašreizējais kuģis "Megastar", arī "MyStar" tiks aprīkots ar jaunākajām tehnoloģijām un jauninājumiem, kā arī tiks darbināts galvenokārt ar sašķidrinātu dabasgāzi, kas atbilst visiem pašreiz zināmajiem nākotnes noteikumiem par emisiju standartiem.

Lai atrastu kuģim vārdu, "Tallink Grupp" organizēja starptautisku konkursu. Kuģa nosaukumu "MyStar" ierosināja Marietta Kahara no Somijas.

Nākamais nozīmīgais pavērsiens Tallink jaunā kuģa "MyStar" būvniecības procesā ir kuģa pabeigšana un piegāde "Tallink Grupp", kas paredzēta 2022. gada pirmajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!