Foto: Publicitātes foto
Tiek izīrēta smagos noziegumos apsūdzētā Latvijas Bankas (LB) prezidenta Ilmāra Rimšēviča māja Langstiņos, liecina sludinājums portālā "ss.com".

"Tiek izīrēta lieliska, plaša, gaiša privātmāja. Atrodas klusā zaļa zonā, ezera krastā. Māja ir pilnība mēbelēta un labiekārtota ar visu nepieciešamo. Viesistabā ir kamīns. Ir pirts Labiekārtota, apzaļumota un nožogota mājas teritorija, ir garāža 2 automašīnām, Visas pilsētas Komunikācijas - gāzes apkure, spice, vietējā kanalizācija," teikts sludinājumā.

Īpašuma īres cena ir 2200 eiro mēnesī. Latvijas Bankas prezidents ar bankas sabiedrisko attiecību nodaļas starpniecību portālam "Delfi" ēkas izīrēšanas iemeslus nekomentēja, vien norādīja - "personiski iemesli".

"Delfi" jau ziņoja, ka saskaņā ar maija beigās papildināto apsūdzību Ģenerālprokuratūra uzskata, ka Rimšēvičs 250 000 eiro kukuli izmantojis, kāda uzņēmuma vārdā iegādājoties nekustamo īpašumu, kuram LB prezidents slēpti kļuvis par līdzīpašnieku.

24. maijā Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Viorika Jirgena pieņēmusi jaunu lēmumu, kurā grozījusi un papildinājusi apsūdzības Rimšēvičam un uzņēmējam Mārim Martinsonam, proti, abiem papildus jau esošajām apsūdzībām inkriminēta arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana. Prokuratūra uzskata, ka abas personas grupā pēc iepriekšējas vienošanās izdarīja noziedzīgi iegūtu 250 000 eiro legalizēšanu.

Tāpat ir sākts process pret kādu uzņēmumu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu, jo šīs juridiskās personas interesēs veikta minētā naudas atmazgāšana. Uzņēmuma nosaukumu prokuratūra neatklāj. Savukārt Rimšēviča advokāts Juris Grīnvalds aģentūrai LETA norādīja, ka par uzrādīto apsūdzību naudas atmazgāšanā aizstāvība sniegs komentārus pēc tam, kad Rimšēvičs būs beidzis sniegt liecības. Viņš arī sacīja, ka lietā figurējošā epizode par makšķerēšanas ceļojumu uz Kamčatku ir balstīta uz viltotu dokumentu pamata, ko apstiprinot veiktā grāmatvedības ekspertīze.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn 18. jūnijā nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietas materiālus pret Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu. Neilgi pēc tam prokuratūra šajā lietā Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam - par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB Rimšēviču aizturēja 2018. gada februārī.

Lietas uzraugošā prokurore Jirgena 2018. gada vasarā pastāstīja, ka KNAB šo lietu sācis pēc divu šobrīd likvidējamās "Trasta komercbankas" akcionāru iesnieguma. Abi akcionāri lietā figurējot kā kukuļdevēji, taču esot atbrīvoti no kriminālatbildības, jo viņi labprātīgi vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs ar informāciju par šo notikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!