Foto: Publicitātes attēli

HOFT (House Of the Flying Trees) jeb Lidojošo koku mājas celtniecība ir iegājusi noslēguma fāzē. 2019. gada jūlija beigās bija pabeigti darbi pie HOFT projekta jaunās ēkas pamatiem, bet 6. decembrī bija pabeigta 7. stāva pārseguma betonēšana. Celtnieki darbu turpināja pie inženiertīkliem un komunikācijām, izbūvējot siltummezglu, siltinot jumtu, kā arī uzstādot sienas starp dzīvokļiem un šahtas, informē uzņēmums.

Daudzdzīvokļu dzīvojamā nama būvniecību uzsāka 2018. gada decembrī. Investīcijas projektā sasniedza 16 miljonus eiro, no kuriem 8,9 miljonus finansēja banka.

Projekts HOFT sastāv no divām septiņu stāvu daudzdzīvokļu dzīvojamajām ēkām, ko savieno pazemes autostāvvieta ar 23 vietām. Ēka Strēlnieku ielā ir rekonstruēts arhitektūras piemineklis ar diviem piebūvētiem stāviem. Ēka pagalmā ir jauna ēka. Projektā ir 42 dzīvokļi, dzīvokļu platība – no 76 līdz 232 m2 ar apvienošanas iespēju. Visiem dzīvokļiem ir balkoni, kuru platība ne mazāka par 1,80 m2, un lieli, gaiši logi un panorāmas logi ar grezniem skatiem uz pagalmu un kokiem.

Uzņēmumā norāda, ka HOFT projektā ainavu dizains nevis papildina arhitektūru, bet gan to iedvesmo, savijoties ar tās formām, radot jaunas aprises, kļūstot par vienu veselumu ar fasādi. Šeit satiekas vēsturiskā arhitektūra, daba, tehnoloģijas un māksla. "Lidojošo koku" koncepcija paredz dažādu veidu bonsai kociņu (ciedra, kalnu priedes) izvietošanu uz fasādes, terasēm un papildu konstrukcijām, izmantojot speciālu stiprinājumu sistēmu. Koki, gluži kā pašas dabas radīti dizaina objekti, izvietoti stikla vitrīnā virs saglabātās un atjaunotās vēsturiskās fasādes. Vēsturiskās ēkas iekšpagalmā ir uzcelta jauna ēka, cilvēka veidota oāze, kalnu nogāzes ar ūdenskritumu, kas plūst lejup pa fasādi, un koki uz akmens platformām – mūsdienīga vides koncepcija pilsētniekam, kurš tiecas dzīvot saskaņā ar dabu.

Pie projekta arhitektūras un koncepcijas realizācijas strādā divas arhitektes – "Open AD" biroja vadītāja Zane Tetere-Šulce un Dita Lapiņa no biroja "Kroks". Sadarbība ar Teteri-Šulci turpinās darbā pie iekštelpu interjera dizaina. Projekta attīstītājs ir uzņēmums "R.Evolution", būvnieks – "Velve".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!