Foto: Publicitātes foto
"Accor" grupa ir parakstījusi līgumu ar Luksemburgas holdingu "Financiere Le Rachinel Sarl" par jaunas viesnīcas atvēršanu Rīgā šā gada oktobrī. Plānots, ka pēc renovācijas 2022. gadā tā sāks darboties kā "Accor" grupas zīmola "Tribe" viesnīca, informē uzņēmums.

Viesnīca atrodas renovētā ēkā, kas ir celta pagājušā gadsimta sākumā. Savulaik te atradās Latvijas Valsts pirmā prezidenta rezidence, bet vēlāk viesnīca "Valdemar's Riga Hotel". Jāatgādina, ka "Hotel Valdemārs" šā gada sākuma tika atzīts par maksātnespējīgu.

Jaunajā viesnīcā būs 83 numuri, restorāns, bārs, sauna, konferenču telpas un autostāvvieta. Viesnīcas ēka izceļas ar unikālu fasāžu arhitektūru, sarežģītiem dekoratīviem elementiem un mākslinieciskām flīzēm koplietošanas telpās. Viesnīcas investors ir "Accor" grupas ilgtermiņa partneris – Luksemburgas holdings "Financiere Le Rachinel Sarl", kas pārvalda vairākas viesnīcas, piemēram, Šveicē, Portugālē un Ungārijā.

Par spīti pašreizējai situācijai pasaulē, "Accor" grupa turpina paplašināties un attīstīt viesnīcu tīklu Eiropā. "Accor" grupa plāno tuvākajā nākotnē atvērt vairāk nekā 50 "Tribe" viesnīcas visā pasaulē. Savukārt nākamajos piecos gados šis zīmols plāno visā pasaulē atvērt kopumā 150 jaunas viesnīcas, kas būs orientētas uz tūristu jauno paaudzi.

"Nu jau vairākus gadus Rīga ir viena no tām pilsētām, kuras ceļotājiem visbiežāk iesaka apmeklēt Eiropā. Latvijas galvaspilsēta, kas atrodas nedaudz tālāk no galvenajiem vecā kontinenta tūrisma galamērķiem, pārsteidz ar savu valdzinošo arhitektūru, kurā veiksmīgi apvienojas vēsturiskie elementi ar moderno arhitektūru, kā arī ir pieejami daudzveidīgi kultūras dzīves un biznesa pasākumi. Šī dinamiskā pilsēta ir ideāla vieta "Tribe" zīmolam, kas šobrīd aktīvi paplašinās visā Eiropā. Mēs esam pārliecināti, ka jauno viesnīcu novērtēs gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi, kas apmeklē Latviju," atzīst "Accor" attīstības direktore Polijā un Baltijas valstīs Katažina Slavinska (Katarzyna Slawińska).

"Financiere Le Rachinel Sarl" izpilddirektors Ermans Le Rašinels (Hermann Le Rachinel) teic, ka ar "Accor" sadarbojas kopš 1986. gada un cer turpmākajos gados ieviest Latvijas tirgū jaunu viesmīlības zīmolu.

"Accor" operē 5 000 viesnīcās, kūrortos un mājvietās vairāk nekā 110 valstīs. Grupas zīmolu portfelis aptver gan luksusa, gan ekonomisko klasi. "Accor SA" akcijas tiek publiski kotētas "Euronext" Parīzes biržā un ārpusbiržas tirgū.

"Financiere Le Rachinel Sarl" ir Luksemburgā bāzēts finanšu holdings. Uzņēmums darbojas viesnīcu un iespieddarbu sektorā. Noslēdzot šo darījumu, "Financiere Le Rachinel" viesnīcu sektorā būs pārstāvēta ar piecām 3-5 zvaigžņu viesnīcām, kurās ir vairāk nekā 500 viesu numuri, un to kopējais apgrozījums veido 15 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!