Foto: Publicitātes foto
Talsu uzņēmums "AE Lux" saņēmis ražotāja "Control4" apliecinājumu par pirmā gudrās mājas prototipa izveidi Ziemeļeiropā, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

Gudrā jeb viedā māja dod iespēju kontrolēt visas ierīces mājā, kā arī iespēju attālināti novērot un kontrolēt māju, izmantojot tikai vienu pulti, planšeti vai lietotni.

Mājas prototipu kompānijas pārstāvji nolūkoja ASV, un mērķis ir tādu izveidot arī Latvijā. Ar bankas "Citadele" atvalstu ir iegādāta ēka, kurā apmeklētāji varēs apskatīt kā viedās ēkas risinājumi darbojas dzīvē. Reizē "AE Lux" mērķis ir radīt arī vienu lietotni, kas apvieno visu ražotāju tehniskos nodrošinājumus.

Kompānijas vadītājs Edgars Lūks norāda, ka tiek strādāts, lai šādus risinājumus varētu piedāvāt ne tikai privātmāju īpašniekiem, bet arī komercobjektiem (birojiem, veikaliem, ražotnēm, u.c.).

"AE Lux" piedāvā video novērošanas sistēmas, vadu un bezvadu apsardzes sistēmas, ugunsdrošības un piekļuves sistēmas, datu tīklu, arī audio un video montāžu.

Līdz šim "AE Lux" viedās mājas projekti īstenoti lielākoties Talsu novadā un Kurzemes reģionā, kā arī tiek strādāts pie paplašināšanas eksporta tirgos - Norvēģijā, Nīderlandē un Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!