Foto: Publicitātes foto

2020. gadā AS "HKScan Latvia" apgrozīja 49,20 miljonus eiro, kas ir par 13,33% vairāk nekā gadu iepriekš, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Gaļas pārstrādes uzņēmuma "HKScan Latvia" uzmanības centrā pēdējos gados bijusi eksporta attīstība, tāpēc tam līdz šim katru gadu izdevies palielināt pārdošanas apjomus eksporta tirgos, īpaši Baltijas valstīs un Centrāleiropā. "HKScan Latvia" norāda, ka 2020. gadā uzņēmumam bijis rekordliels eksporta pieaugums.

2020. gadā "HKScan Latvia" apgrozīja 49,20 miljonus eiro, kas ir par 13,33% vairāk nekā gadu iepriekš. Pērn, neskatoties uz pandēmijas izplatību, uzņēmums palielināja pārdošanas apjomu mazumtirdzniecības tīklā, savukārt sabiedriskās ēdināšanas tīklos tas pērn samazinājies. "Mazumtirdzniecībā pieauga pieprasījums pēc tradicionāliem un ātri pagatavojamiem produktiem, piemēram, cīsiņiem, svaigas un marinētas gaļas, gatavo maltīšu produktiem," teikts "HKScan Latvia" vadības ziņojumā. Jānorāda, ka pēc 394,34 tūkstošu eiro zaudējumiem 2019. gadā, pērn uzņēmums strādājis ar 614,05 tūkstošu eiro peļņu.

2020. gadā "HKScan Latvia" uzsāka plašu investīciju programmu, lai paplašinātu saldētās produkcijas ražošanas cehu Jelgavas ražotnē. Investīciju plāns ietver jaunas saldētās produkcijas formēšanas un iepakošanas līnijas, kā arī saldētavas paplašināšanu. Uzņēmuma vadība paredz, ka papildu investīcijas palīdzēs nostiprināt eksporta tirgus pozīcijas, turklāt tiks uzsākta Latvijā vēl neesošu produktu ražošana.

"HKScan Latvia" vadība paredz, ka 2021. gads būs svārstīgs un cenu ziņā nepastāvīgs. "Tā kā strauji pieaug graudu cenas pasaules biržās un turpinās Āfrikas cūku mēra tālāka izplatība gan Centrālajā Eiropā, gan Ķīnā, paredzams būtisks visa veida gaļas un tās produkcijas cenu pieaugums," vadības ziņojumā norādījis "HKScan Latvia".

2020. gadā "HKScan Latvia" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 8,06 miljonus eiro, tostarp 1,03 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,48 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Pērn "HKScan Latvia" bija darba devējs 213 darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!