Latvijas inovatīvo biznesa ideju konkursa “Ideju kauss 2008” otrajam posmam ir apstiprinātas vairāk nekā 100 konkursā iesniegtās idejas.
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) portālam “Delfi” norāda, ka šogad konkursā iesniegtas “ne tikai inovatīvas idejas, kam varētu būt reāls pieprasījums tirgū, bet arī tādas, kas ir tehnoloģiski ietilpīgas, ar augstu izaugsmes un eksporta potenciālu, kas ir priekšnosacījums Latvijas uzņēmumu konkurētspējai starptautiskā mērogā”. Turklāt vairākas idejas aptver divas un vairāk nozares.

Konkursa otrais posms sāksies ar atklāšanas pasākumu 20. martā plkst. 13. 00 Rīgas Ekonomikas augstskolā. Aģentūra uzsver, ka tur pirmo posmu pārvarējušajiem ideju autoriem būs iespēja tikties ar “Ideju kauss 2007” uzvarētājiem, kā arī iepazīties ar kompetences partneriem un mentoriem. Tāpat varēs uzzināt, kā konkursa žūrija ir vērtējusi “Ideju kausā 2008” iesūtītos darbus.

Savu līdzdalību konkursa atklāšanas pasākumā aicinām pieteikt līdz trešdienai plkst. 12.00 pa e-pastu: idejukauss@idejukauss.lv

Paredzēts, ka otrajā posmā konkursa dalībniekiem būs iespēja piedalīties apmācību semināros, saņemt individuālas mentoru konsultācijas savas biznesa idejas pilnveidošanai un biznesa plāna izstrādei. Konkursa trešajā posmā tiks izvērtēti līdz 5.maijam iesniegtie biznesa plāni un žūrija noteiks 10 labākās idejas, kuru autori tiks uzaicināti tās prezentēt žūrijai klātienē.

Jau vēstīts, ka šogad “Ideju Kausā 2008” bija 376 pieteikumi. Tas ir aptuveni par 40% vairāk nekā pagājušajā gadā, kad tika saņemti 269 pieteikumi.

Zināms, ka 13.jūnijā norisināsies konkursa svinīgais noslēgums, kurā tiks apbalvoti uzvarētāji: 1. vieta saņems 5000, 2. vieta - 3000, savukārt 3. vieta - 1000 latu, bet 4. - 10. vietas ieguvēji katrs pa 500 latiem. Papildus šīm balvām tiks pasniegtas arī dažādas speciālbalvas no konkursa partneriem.

Konkursa mērķis ir sekmēt jaunu inovatīvu uzņēmumu veidošanos Latvijā un valsts ekonomisko izaugsmi. Tā rīktāji ir LIAA, Rīgas dome, “Hansabanka” un a/s “Eko Investors”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!