Foto: DELFI

21. februārī Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) rīkoja ikgadējo biedru kopsapulci, kuras laikā tika ievēlēta jauna valde. Divi jaunpienācēji FICIL valdē 2020. gadā ir "Bite Latvija" lielo klientu nodaļas vadītājs Valts Kārkliņš un "PwC Latvija" vadošā partnere un valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska, kura iepriekš ir bijusi gan FICIL valdes locekle, gan priekšsēdētāja. "Circle K Latvija" viceprezidente un izpilddirektore Gunta Jēkabsone, "Schwenk Latvija" valdes loceklis un komercdirektors Māris Gruzniņš un "Luminor bankas" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere tika pārvēlēti uz atkārtotu termiņu, informē FICIL.

Darbu FICIL valdē turpinās trīs valdes locekļi – "SEB Latvija" valdes loceklis Ints Krasts, apdrošināšanas kompānijas "Balta" izpilddirektors Īans Kenedijs (Iain Kennedy) un SSE Rīga profesors un Ilgtspējīga biznesa centra direktors Arnis Sauka.

FICIL valde tiek ievēlēta uz diviem gadiem, un tās galvenais pienākums ir attīstīt un vadīt FICIL stratēģisko darbu. Pirmā valdes sanāksme tās jaunajā sastāvā notiks 4. martā, kad valdes locekļi ievēlēs priekšsēdētāju un divus priekšsēdētāja vietniekus, kā arī gatavosies 24. ikgadējai augsta līmeņa sanāksmei ar valdību, kas norisināsies šā gada 28.-29. maijā.

"Pagājušajā gadā FICIL piedzīvoja daudz pārmaiņu un nozīmīgus pagrieziena punktus – atzīmējām FICIL 20 gadu jubileju, noturējām 23. augsta līmeņa tikšanos ar valdību, publicējām 5. FICIL Ārvalstu investīciju vides indeksu. Mēs turpināsim veidot konstruktīvu dialogu ar valdības un publiskā sektora pārstāvjiem, lai veicinātu pozitīvas pārmaiņas uzņēmējdarbības vidē Latvijā. FICIL dienas kārtības augšgalā joprojām ir tādi jautājumi kā darba spēka pieejamība un produktivitāte, augstākās izglītības kvalitāte, digitālās ekonomikas izveide, ēnu ekonomikas apkarošana, nodokļu sistēmas stabilitāte u.c.," FICIL izpilddirektora pienākumu izpildītāja Linda Helmane.

Gunta Jēkabsone

Gunta Jēkabsone FICIL valdē darbojas kopš 2018. gada marta un vada to kopš 2019. gada septembra. Jēkabsone kopš 2015. gada ir "Circle K Latvija" viceprezidente. Jēkabsone ir ieguvusi jurista diplomu Latvijas Universitātē, maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā RISEBA. Viņa ir paplašinājusi savas zināšanas vadības jomā dažādos kursos, semināros ASV, Lielbritānijā un Eiropā.

Māris Gruzniņš

Gruzniņš ir FICIL valdes loceklis kopš 2017. gada novembra un valdes priekšsēdētāja vietnieks kopš 2019. gada maija. Gruzniņš ir arī valdes loceklis un komercdirektors "Schwenk Latvija". Strādājot ražošanas nozarē 15 gadus, Gruzniņš ir ieguvis zināšanas daudzās jomās, kas ir būtiskas uzņēmējdarbībā un ekonomikas attīstībā.

Ilze Zoltnere

Zoltnere ir FICIL valdes locekle kopš 2019. gada augusta. Zoltnere vada "Luminor bankas" Korporatīvo departamentu un atbild par bankas biznesa klientu segmenta attīstību un pārvaldību. Zoltnerei ir augstākā līmeņa vadības pieredze vairākos autoindustrijas uzņēmumos, finanšu jomā, telekomunikācijās, kā arī mediju nozarē. Zoltnere ir absolvējusi Rīgas Biznesa skolu, iegūstot maģistra grādu uzņēmumu vadībā.

Zlata Elksniņa-Zaščirinska

Elksniņa-Zaščirinska ir bijusi gan FICIL valdes locekle, gan priekšsēdētāja. Elksniņa-Zaščirinska darbojas "PwC Latvija" kopš 1994. gada, vadot 196 profesionāļu komandu trīs pakalpojumu sfērās: nodokļu, juridiskajā un konsultatīvajā jomā. Kā vadošā partnere Latvijā, Elksniņa-Zaščirinska atbild par "PwC Latvija" vadību, koncentrējoties uz klientu un uzņēmumu vajadzībām, vadoties pēc" PwC" misijas, kas ietver sabiedrības uzticēšanās veicināšanu, svarīgu problēmu risināšanu, godīgu rīcību un pārmaiņu ieviešanu.

Valts Kārkliņš

Kārkliņš ir augsti kvalificēts pārdošanas speciālists ar pierādītu darba pieredzi telekomunikāciju nozarē – zinošs 3G, LTE, klientu piesaistīšanas, sesijas inicializācijas protokola (SIP) un reklāmas jomā. Kopš 2018. gada janvāra Kārkliņš strādā par "Bite Latvija" lielo klientu nodaļas vadītāju. Kārkliņš aktīvi darbojas arī Īrijas Latvijas Tirdzniecības kameras valdē. Uzņēmums "Bite Latvija" pagājušajā gadā pievienojās FICIL biedru lokam.

FICIL ir nevalstiska organizācija, kas apvieno 39 lielākos ārvalstu uzņēmumus no dažādām nozarēm, 10 ārējās tirdzniecības palātas, Francijas ārējās tirdzniecības konsultantus un Rīgas Ekonomikas augstskolu (SSE Riga). FICIL misija ir uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi un konkurētspēju ārvalstu investīciju piesaistē, izmantojot tās biedru pieredzi un zināšanas, lai sniegtu rekomendācijas valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!