Foto: EPA/LETA
Ekonomikas ministrija sagatavojusi un iesniegs izskatīšanai valdībā priekšlikumu Latvijas valsts dalībai nākošajā starptautiskajā izstādē "World Expo", kas 2015.gadā notiks Itālijas pilsētā Milānā, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Lai prezentētu izstrādāto piedāvājumu un informētu par to, kāds varētu būt Latvijas valsts paviljons, kādu vēstījumu pasaulei Latvija vēlas pateikt, kādi ir turpmākie darāmie darbi, lai Latvijas sagatavošanās izstādei būtu savlaicīga, Ekonomikas ministrija piektdien rīkos preses konferenci.

Preses konferencē piedalīsies EM valsts sekretārs Juris Pūce, EM "EXPO Milano 2015" projekta vadītājs Roberts Stafeckis un Latvijas koncepcijas dalībai izstādē autors režisors Uģis Brikmanis.

2011.gada gada sākumā Latvija saņēma Itālijas prezidenta Silvio Berluskoni vēstuli, kurā Latvijai izteikts oficiāls ielūgums piedalīties "Expo Milano 2015".

Latvijas dalība starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" Šanhajā veicinājusi Latvijas atpazīstamību Ķīnā un citviet pasaulē, kā arī sniegusi pozitīvu ieguldījumu ekonomiskās sadarbības sekmēšanā un biznesa kontaktu veidošanā. Tāpēc jau pērn Ekonomikas ministrija pauda viedokli, ka Latvijas valstij arī turpmāk ir jāpiedalās "World Expo" un rosināja valdību pēc iespējas ātrāk pieņemt lēmumu un uzsākt gatavošanos nākamajai izstādei.

2011.gada 5.jūlijā Ministru kabinets pieņēma lēmumu par Latvijas dalību "World Expo" 2015.gadā, līdz ar to Ekonomikas ministrijā tika izveidota darba grupa un uzsākta gatavošanās jaunajai izstādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!