Foto: Pixabay

Ekonomikas ministrija, kas ir AS "Rīgas Siltums" 48,995% akciju turētāja, sadarbībā ar Rīgas domi, kas ir 49% akciju turētāja, izsludinājusi konkursu uz diviem uzņēmuma padomes locekļu amatiem finanšu jautājumu jomā un korporatīvās pārvaldības un iesaistīto pušu vadības jomā (neatkarīgais padomes loceklis), informē ministrijā.

Mēneša atlīdzība noteikta līdz 4 119 eiro (bruto).

AS "Rīgas Siltums" padomes locekļu amata kandidātiem/-ēm izvirzītas vairākas obligātās minimālās prasības, piemēram, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadībzinībās, finansēs, ekonomikā, uzņēmējdarbībā, tiesību zinātnē, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu AS "Rīgas Siltums" padomes locekļa pienākumus; vairāku gadu darba pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, iestādes vadītāja vai tā vietnieka amatā valsts iestādē, kas atbildīga par tautsaimniecības, enerģētikas, būvniecības vai mājokļu politikas veidošanu vai īstenošanu; kompetence un praktiskā pieredze finanšu jautājumu jomā vai korporatīvās pārvaldības un iesaistīto pušu vadības jomā, nevainojama reputācija.

Tāpat kandidātiem/-ēm izvirzītas pieredzes, motivācijas, zināšanu un kompetenču prasības. Vienlaikus konkursā padziļināti tiks vērtētas kompetences, kas nepieciešamas AS "Rīgas Siltums" padomes locekļa/-les amata pienākumu pildīšanai.

Lai nodrošinātu atklātu un profesionālu kandidātu atlases procesu, izveidota nominācijas komisija Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Edmunda Valanta vadībā.

Kandidātu atlase paredzēta vairākās kārtās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!