Foto: Publicitātes foto

Izsludināts konkurss uz VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" valdes locekļa amatu, liecina paziņojums uzņēmuma mājaslapā.

Bruto atalgojums mēnesī "LDz Cargo" valdes loceklim noteikts 7510 eiro apmērā.

Konkursam var pieteikties līdz 2023.gada 28.martam.

Attiecīgā valdes locekļa atbildības jomas būs korporatīvā pārvaldība, uzņēmuma pamatdarbība, personālvadība, finanses un iepirkumi.

Amata kandidātiem prasītas valsts valodas zināšanas valdes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamā apmērā (C1 līmenī), angļu valodas zināšanas atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei ne zemākas par B2 līmeni, augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība atbilstoši kompetences jomai inženierzinātņu, ekonomikas, uzņēmējdarbības, vadības zinātņu, tiesību zinātņu, finanšu vai citā pielīdzināmā jomā, kā arī nevainojama reputācija.

Tāpat prasīta pēdējo 10 gadu laikā vismaz trīs gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes locekļa vai valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā (uzņēmuma vadītājs vai cits augstāka līmeņa vadības amats, kas tieši atskaitās uzņēmuma vadībai vai valdei) attiecīgās kapitālsabiedrības darbības jomā, vai arī vismaz trīs gadu pieredze biznesa vadībā stratēģiskajā līmenī valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā vidējā vai lielā kapitālsabiedrībā (uzņēmuma vadītājs vai cits augstāka līmeņa vadības amats, kas tieši atskaitās uzņēmuma vadībai vai valdei), kas nodrošina valdes locekļa amata uzdevumu izpildei nepieciešamās kompetences un zināšanas ar korporatīvās pārvaldības, uzņēmuma pamatdarbības, personālvadības, finanšu un iepirkumu jomu saistītā amata pienākumu profesionālai izpildei.

Kandidātiem prasīta arī pierādāma iepriekšēja pieredze pārmaiņu procesu vadīšanā, kas saistīti ar organizācijas struktūrām, procesiem un cilvēkresursu izmaiņām, komandas vadības pieredze lielā uzņēmumā vai vairāku līmeņu struktūras komandas vadības pieredze, pārvaldības un kontroles stiprināšanā vai darba organizācijas un lietderības uzlabošanā, sekmīgi rezultāti šo procesu ieviešanā mērogojamā biznesā, pieredze uzņēmuma korporatīvās pārvaldības, uzņēmuma pamatdarbības, personālvadības, finanšu un iepirkumu jomas jautājumos vēlams lielā uzņēmumā ar sarežģītu struktūru un procesiem, pieredze kapitālsabiedrības darbības stratēģijas izstrādē un īstenošanas pārraudzībā, procesu plānošanā un vadīšanā un izpratne par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību un darbību, kā arī zināšanas un izpratne par "LDz Cargo" komercdarbības jomu - jautājumiem, kas saistīti ar transportu un loģistiku.

"LDz Cargo" valdes locekļa personāla atlases un novērtēšanas process sastāvēs no vairākām kārtām, un to īstenos atlases konkursa nominācijas komisija un personāla atlases kompānija SIA "Eiro personāls".

Kandidāti, kuri tiks virzīti otrajai kārtai, tiks aicināti ne vēlāk kā piecu dienu laikā iesniegt sagatavotu prezentāciju ar nominācijas komisijas noteikto tēmu.

Šobrīd "LDz Cargo" valdes priekšsēdētāja ir Svetlana Berga, bet valdes loceklis ir Mārtiņš Pevko.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Berga ir "LDz Cargo" valdes priekšsēdētāja kopš 2016.gada jūnija, savukārt Pevko darbu kompānijas valdē sāka 2021.gada augustā.

Atbilstoši "LDz Cargo" statūtiem kompānijas valdē ir divi locekļi, kurus amatā ieceļ uz pieciem gadiem.

Jau vēstīts, ka "LDz Cargo" apgrozījums 2021.gadā bija 144,363 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2020.gadā, taču kompānija guva peļņu 7,054 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2020.gadā.

"LDz Cargo" ietilpst "Latvijas dzelzceļa" koncernā un nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!