Foto: Publicitātes foto/"Valsts nekustamie īpašumi"

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) kopā ar Valsts kancelejas (VK) Inovācijas laboratoriju organizē reģionālo koplietošanas telpu izveides prototipu izstrādi ieviešanai valsts sektorā.

Kopstrādes sesijas dažādos reģionos norisināsies no 12. oktobra līdz 22. novembrim, tajās piedalīsies teju 30 pašvaldību un plānošanas reģionu pārstāvji, valsts pārvaldes darbinieki un eksperti, lai kopā izstrādātu reālus prototipus valsts pārvaldes reģionālo koplietošanas telpu attīstībai, informē VNĪ.

Sprints jeb kopstrādes sesijas tiek organizētas, lai publiskā pārvalde varētu veiksmīgi īstenot modernas darba kultūras attīstību atbilstoši VNĪ izstrādātajām Publiskā sektora biroja izveides vadlīnijām un VK Inovācijas laboratorijas izstrādātajam Nākotnes biroja konceptam. Kopā atbilstoši vajadzībām izstrādāts reģionālo kopstrādes telpu modelis gan valstij, gan pašvaldībām piederošām ēkām, kā arī radīts Daugavpils valsts pārvaldes iestāžu darba vides prototips. Iesaistītie eksperti kopīgi pievērsīsies praktiskiem jautājumiem par telpu nodrošinājumu, nepieciešamo IT infrastruktūru, darba organizāciju un drošību, kā arī nepieciešamo finansējumu projektu īstenošanai.

Pēc prototipu izstrādes tiks pārbaudītas lokalizēšanas iespējas citos Latvijas reģionos un secinājumi apkopoti nodevumā, kas būs pamats turpmākajiem soļiem viedas darba vides ieviešanai valsts sektorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!