VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga”” izstrādājusi jaunus tarifus, kas balstīti uz godīgas konkurences principiem un ir atbilstoši pašreizējai Dižķibeles situācijai. Pēc lidostas sniegtās informācijas, tie būs zemākie Eiropā, portālu “Delfi” informēja Satiksmes ministrijā.
Jaunie tarifi ir saskaņoti ar Konkurences padomi un jau apstiprināti starptautiskās lidostas „Rīga” padomes sēdē. Projekts paredz, ka lidostas „Rīga” pakalpojumu maksas tiks būtiski samazinātas, vienlaicīgi nodrošinot uzņēmuma rentablu darbību.

Līdz ar to lidosta „Rīga” ir izpildījusi satiksmes ministra Kaspara Gerharda uzdevumu izstrādāt jaunu tarifu politiku.

Gerhards jau iepriekš norādījis, ka „jaunajai tarifu politikai, pirmkārt, ir jābūt saprotamai un caurspīdīgai, otrkārt, jārada vienādi nosacījumi visām aviokompānijām, izskaužot priekšrocības atsevišķiem pārvadātājiem, un, treškārt, jāatbilst pašreizējai ekonomiskajai situācijai,”

Satiksmes ministrija no lidostas „Rīga” otrdien saņemto projektu virzīs izskatīšanai Ministru kabinetā jau nākamajā otrdienā, 5. maijā.

Jaunais tarifu projekts iestrādāts kā grozījums Ministru kabineta noteikumos „Kārtība, kā nosakāma maksa par aeronavigācijas un valsts akciju sabiedrības „Starptautiskā lidosta „Rīga”” pakalpojumiem, un maksas sadales kārtība”. Būtībā tie paredz skaidrāku lidosta „Rīga” civilās aviācijas pakalpojumu saturu, samazinātas civilās aviācijas pakalpojumu maksas, izmaiņas apjoma atlaižu sistēmā, skaidrāku norēķinu kārtību. Projekts sagatavots, ievērojot jaunās Eiropas Savienības (ES) lidostu nodevu direktīvas nostādnes.

Tā kā Satiksmes ministrija grozījumus Ministru kabineta noteikumos nosūtīs saskaņošanai pārējām institūcijām, detalizētāku informāciju par jaunajiem tarifiem lidosta „Rīga” sniegs nākamajā nedēļā pēc jautājuma izskatīšanas valdības sēdē.

Lidosta „Rīga”, strādājot pie jaunās tarifu politikas, par prioritāru virzienu noteica lidsabiedrību, reisu un pasažieru skaita pieaugumu un uz attīstību vērstu konkurenci laikā, kad pasaules aviācijas nozare piedzīvo būtisku lejupslīdi.

„Sagatavotais tarifu projekts ir jauns, mūsdienīgs instruments lai esošajos apstākļos sekmētu gan aviācijas nozares, gan starptautiskās lidostas „Rīga” attīstību – stabilu izaugsmi, sabiedrības interesēs balstītas konkurences principu ievērošanu un pakalpojumu daudzveidību. Vēl spēkā esošie MK noteikumi bija lielisks veids, kas ļāva sasniegt īsā laika periodā strauju pasažieru skaita pieaugumu, padarot lidojumus ērti pieejamus plašai Latvijas sabiedrībai. Taču ir pienācis laiks jaunu principu ieviešanai.” uzsver VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga”” valdes loceklis Jānis Baļķens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!