Foto: Publicitātes foto
Līdzšinējā VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Sigita Janvāre pēc vairāk nekā divu gadu darba no 27. decembra nolēmusi pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus un pārtraukusi darbu uzņēmumā.

Vienlaikus 27. decembrī VNĪ padome apstiprinājusi izmaiņas uzņēmuma valdē, par valdes locekli ieceļot Juridiskās pārvaldes direktoru Ojāru Valkeru, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā. Pēdējo mēnešu laikā darbu uzņēmumā atstājušas vairākas augstas amatpersonas.

Valkera atbildība VNĪ valdē ir informācijas tehnoloģiju, informācijas sistēmu un digitalizācijas, kā arī juridisko un iepirkumu jomu pārraudzība. Valkers VNĪ strādā kopš 2006. gada un jau vairāk nekā desmit gadu ikdienas darbā tieši saistīts ar attiecīgajiem jautājumiem. Valkers valdes locekļa amatā iecelts uz laiku, līdz atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tiks iecelts VNĪ valdes loceklis.

VNĪ padome izsaka pateicību Janvārei par paveikto darbu un sasniegtajiem rezultātiem. Īpaši uzsverams ir viņas ieguldījums VNĪ procesu digitalizācijā, tajā skaitā pilnīga elektronisko iepirkumu sistēmas un nekustamā īpašuma elektronisko izsoļu ieviešana, būvniecības procesu digitalizācija un būves informācijas modelēšanas (BIM) ieviešana, norāda VNĪ.

Janvāres vadībā VNĪ uzlaboti klientu apkalpošanas un pārvaldības procesi, izstrādāta un uzsākta ieviest IT stratēģija, arvien plašāk izmantoti digitālie risinājumi, kā arī veicināta inovāciju kultūras attīstība valsts kapitālsabiedrībā, izstrādāti priekšlikumi normatīvo aktu pilnveidei publisko iepirkumu jomā, notikusi VNĪ neraksturīgo funkciju nodošana ārpakalpojumā (arhīva, transporta, uzkopšanas pakalpojumi), kā arī uzsākta uz klientiem vērstas personāla attīstības un motivācijas sistēmas attīstība.

Turpmāk VNĪ valdē strādā Andris Vārna, Jānis Ivanovskis-Pigits un Ojārs Valkers. Plānots, ka 6. janvārī darbu VNĪ uzsāks apstiprinātais valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs. Paredzēts, ka janvārī tiks izsludināts konkurss valdes locekļa vakancei, kura atbildībā būs attīstības projektu jautājumi.

Valdei noteiktās padomes prioritātes ir nemainīgas – VNĪ vidēja termiņa darbības stratēģijas 2018.-2022. gadam ieviešanas turpināšana, tajā skaitā mūsdienīgas un uz klientu orientētas darba vides veidošana valsts pārvaldē, digitālie un inovatīvie risinājumi nekustamo īpašumu jomā publiskajā sektorā. Uzņēmuma operatīvā darbība rit netraucēti, procesu pilnveidošana turpinās saskaņā ar uzņēmuma stratēģijā plānoto.

Jau ziņots, ka piektdien, 27. decembrī, no amata atkāpies VNĪ padomes loceklis Ansis Grasmanis. Grasmanis nolēmis turpmāk aktīvāk pievērsties starptautiskās sadarbības projektiem Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) uzdevumā un vienlaikus arī darboties sociālajā uzņēmējdarbībā.

Savukārt 6. decembrī no amata atkāpās VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis, līdz ar to patlaban VNĪ padomē darbu turpina tikai padomes priekšsēdētāja vietniece Inta Komisare.

Novembrī VNĪ padome par valdes pagaidu locekli iecēla Nekustamā īpašuma attīstības pārvaldes direktoru Jāni Ivanovski-Pigitu, jo novembra sākumā, uzņemoties morālu atbildību par traģisko negadījumu būvobjektā Smilšu ielā 1, no valdes locekļa pienākumu pildīšanas atkāpās Kitija Gruškevica, kurā valdē bija atbildīga par attīstības un būvniecības projektiem. Gruškevicas pēdējā darba diena bija 15. novembris, savukārt Ivanovskis-Pigits savus pienākumus sāka pildīt 16. novembrī.

VNĪ šobrīd īsteno 85 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamajiem īpašumiem ar 1200 ēkām 1,1 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā.

Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100 % akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!