Foto: LETA
Janvāra beigās - 27.janvārī - izsolē piedāvās iegādāties "Rīgas kinostudijai" piederošus nekustamos īpašumu, kuru izsoles sākumcena kopumā ir miljoni eiro, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tostarp pirmajā izsolē piedāvās iegādāties "Rīgas kinostudijai" piederošu nekustamo īpašumu Šmerļa ielā 3, kas sastāv no ekspluatācijā nodotas nedzīvojamo telpu ēkas ar kopējo platību 16 168,6 kvadrātmetri. Nekustamā īpašuma novērtējums ir 2,114 miljoni eiro.

Tāpat pirmajā izsolē piedāvās iegādāties "Rīgas kinostudijai" piederošu nekustamo īpašumu Šmerļa ielā 3, kas sastāv no ekspluatācijā nodotas nedzīvojamu būvju apbūves: ugunsdrošības posteņa, filmu apstrādes ceha, caurlaides ēkas, artēziskās akas, šķūņa - noliktavas, mehāniskās darbnīcas, galdniecības ceha, transformatora, sūkņu stacijas, apakšzemes ūdens rezervuāra, kā arī žoga. Būvju telpu kopējā platība ir 4598,6 kvadrātmetri. Pārdodamā nekustamā īpašuma novērtējums - 523 tūkstoši eiro.

Izsoļu cenas nav apliekamas ar pievienotās vērtības nodokli.

Piedzinējs ir "SEB banka".

"Rīgas kinostudija" ir dibināta 1948.gadā. Šmerļa ielā kinostudija darbojās kopš 1961.gada, un tajā uzņemts vairāk nekā 180 mākslas un dokumentālo filmu. Padomju gados "Rīgas kinostudija" bija galvenā filmu ražošanas bāze Latvijā. 1990.gadā "Rīgas kinostudija" beidza pastāvēt kā vienots veselums un kinoražošanas centrs - to sadalīja, izveidojot "Rīgas kinostudiju" kā filmu ražošanas tehnisko bāzi un piecas atsevišķas mazas radošās studijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!