Foto: Publicitātes attēli

Baltijas koka palešu apmaļu ražotājs SIA "Kronus" piesaistījis 5 miljonu eiro līdzfinansējumu no bankas "Citadele" darba kapitāla finansēšanai ar mērķi turpināt jaunu tirgu un produktu attīstību, stiprinot savas pozīcijas pasaulē, informē bankas pārstāvji.

"Kronus" tirgū darbojas kopš 1995. gada un ir kokapstrādes uzņēmums ar 100% Latvijas kapitālu, kas specializējas koka iepakojuma – palešu un palešu apmaļu, DIY, dārzkopības produktu un koka dārzu māju ražošanā. Uzņēmums eksportē uz vairāk nekā 53 pasaules valstīm, un galvenie eksporta tirgi ir Vācija, Zviedrija un Āzijas valstis.

"Ražojoši un eksportēt spējīgi uzņēmumi ir Latvijas ekonomikas balsts, un "Kronus" ir labs piemērs, kā arī ekonomiski izaicinošos apstākļos ir iespējams mērķtiecīgi attīstīties - pērnajā gadā uzņēmumam savus ražošanas apjomus izdevās kāpināt par aptuveni 30%," saka "Citadeles" korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis Vaidas Žagūnis.

Uzņēmums jau informējis, ka tuvākajos attīstības plānos ietilpst mainīt metāla produkcijas iepirkuma modeli un izveidos jaunu metālapstrādes ražotni savā paspārnē, investējot 2,2 milj. eiro un radot 25 jaunas darbavietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!