Foto: Privātais arhīvs
Kad tiekamies Rīgas centra kafejnīcā, jaunā uzņēmēja Edīte Ligere mani sagaida ar paštaisītām svaigām beļģu šokolādes konfektēm. Mans jautājums "Vai tas ir tas?" viņā vairs neizraisa pārsteigumu, tā reaģējot lielākā daļa, bet man pagaršojot jāatzīst, ka konfektēm pēc garšas nav ne vainas, pat vēl vairāk – tās ne ar ko īpaši neatšķiras no iepriekš ēstiem labas kvalitātes saldumiem. Tomēr konfektēs ir vidēji 13–20% kukaiņu proteīna uz 100 g produkta – atkarībā no konfektes garšas.

"Šis produkts ir domāts cilvēkiem, kas piedomā pie tā, ko ēd, – ar samazinātu cukura daudzumu. Tiem, kas grib ēst garšīgi, bet ar pievienoto vērtību," par savu produktu saka Edīte Ligere, kurai, stāstot par circeņiem, deg acis.

Manis ēstajās konfektēs izmantots pirkts, Eiropā sertificēts miltu melnuļa kāpuru (mealworms – angļu val.) proteīna pulveris. Tas ir vienīgais cilvēku pārtikai atļautais kukainis Eiropā, bet Edīte sapņo arī par pašas audzētu circeņu proteīnu, tomēr, lai to varētu tirgot, mērojams vēl garš formalitāšu ceļš. Pašlaik kukainīši aug arī viņas mājās Vācijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!