Foto: Shutterstock

Vairāk nekā 110 Kurzemes mazo ražotāju un amatnieku produkti un piedāvājumi, ko var dāvināt Ziemassvētkos, celt galdā vai lietot ikdienā, tiek apkopoti īpašā mājaslapā, informēja Kurzemes plānošanas reģiona (KPR) sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Homka.

KPR kopā ar projektu "Ražots Kurzemē" sācis akciju "Dāvanas no Kurzemes", lai aicinātu Ziemassvētkos atbalstīt vietējos ražotājus. Akcijas gaitā lapas " http://razotskurzeme.lv" īpašā sadaļā apkopota informācija par vietējo ražotāju piedāvājumiem.

"Šogad izpaliek tradicionālie Ziemassvētku pasākumi un tirdziņi, kur varējām nolūkot dāvanas, ko darinājuši mūsu pašu mazie ražotāji un amatnieki. Šobrīd ir būtiski sniegt patiesu atbalstu mūsu vietējo vērtību radīšanā un attīstībā, tāpēc nolēmām radīt digitālu vietu, kur mūsu pašu ražotājiem sniegt informāciju par savu lielisko produkciju," komentēja KPR administrācijas vadītājas pienākumu izpildītāja Ingeborga Bordāne.

Lai arī "www.razotskurzeme.lv" nav e-veikals, akcijas rīkotāji cer, ka mājaslapa palīdzēs vairāk nekā 110 mazajiem ražotājiem un amatniekiem atrast pircējus saviem produktiem, bet pircējiem - atrast dāvanas, atbalstot vietējos.

Mājaslapā iekļauta informācija par tiem Kurzemes uzņēmumiem, ražotājiem un amatniekiem, kuri nodrošina piegādi, izmantojot dažādus piegādes kanālus - pakomātus, kurjeru, pasta un autopasta starpniecību, vai nogādājot pasūtījumu līdz pircēja namdurvīm. Lielākā daļa ražotāju gatavi arī sūtījumus nogādāt ārpus Latvijas.

Mājaslapā informācija par Kurzemes ražotājiem apkopota 13 kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!