Foto: DELFI

AS "KVV Liepājas metalurgs" vērsusies tiesā pret maksātnespējas procesa administratoru Haraldu Velmeru par maksājumiem vairāk nekā 500 000 eiro apmērā. Velmers tiesā vērsies ar pretprasību, trešdien vēstī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Velmers raidījumam atzinis, ka tiesvedība ir gaidāma. "Jā, es varu apstiprināt, ka esmu vērsies tiesā pret "KVV Metalurgs", un jā, ir saņemta arī prasība no "KVV Metalurgs" pret mani kā administratoru. (..) Manā izpratnē šeit domstarpībām nevajadzētu būt un domstarpību nav, jo runa ir par tām saistībām, kuras uzņēmās "KVV Liepājas metalurgs", parakstot pirkuma līgumu, pārņemot uzņēmuma aktīvus," skaidroja Velmers.

Administrators atgādināja, ka "KVV Liepājas metalurgs" bija apņēmies segt maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" izdevumus, sākot no 2014.gada decembra, kas ir līdz aktīvu nodošanai "KVV Liepājas metalurgam". "Šobrīd pircējs ir izvēlējies nevis pildīt savu uzņemto saistību, bet mēģināt apstrīdēt sevis parakstītās vienošanās un apstrīdēt tādus punktus, kas attiecas faktiski uz pašu pārdošanu," raidījumam skaidrojis Velmers.

Nesamaksātā summa ir 550 000 eiro. Tajos ietilpst darbiniekiem izmaksātās algas, kā arī maksājumus piegādātājiem pamatražotnes uzturēšanai, piemēram, par elektrību un gāzi, informē "Panorāma".

Decembra beigās uzņēmumam "KVV Metalurgs" saskaņā ar līgumu jāveic daļa no pirkuma maksājuma arī Valsts kasei - 2,6 miljonu eiro apmērā. Pagaidām tas nav izdarīts, taču vēl ir laiks. Valsts kasē raidījumu informēja, ka notiek sarunas par saimnieciskās darbības plāniem, tai skaitā plānoto maksājumu.

Valsts kase arī lūgusi uzņēmumam sniegt informāciju par kavētajiem maksājumiem piegādātajiem un ar to saistītajiem riskiem. Ar piegādātājiem, kuri iepriekš cēla trauksmi par kavētajiem maksājumiem, patlaban problēmu neesot. Piemēram, uzņēmumā ''Latvenergo'' raidījumam atzina, ka maksājumi patlaban tiekot veikti laikā.

Ar "KVV Liepājas metalurga" vadību LTV trešdien sazināties neesot izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!