Foto: DELFI

"Mums kā sabiedrībai vajadzētu priecāties par to, ka ir tāds uzņēmums [kā "Latvenergo"], kurš spēj pelnīt un pats par saviem līdzekļiem nodrošināt energostabilitāti," intervijā "Delfi Bizness" saka Latvijas energokompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste.

Situācijā, kad energoresursu cenas sasniegušas rekordlīmeni un vairākas energokompānijas ir bankrota priekšā, turklāt nepirkt nevar, jo tuvojas ziema, šie vārdi nav tukša skaņa. 

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā "Latvenergo" aktīvi iegādājies dabasgāzi, un šobrīd izveidojis sev rezerves, kas veido aptuveni divas trešdaļas no kopējā apjoma, kas varētu būt nepieciešams gaidāmajā apkures sezonā. Lai nodrošinātu dabasgāzes pieejamību arī nākotnē, uzņēmums pieteicies sašķidrinātās gāzes jaudu iegūšanai Klaipēdas terminālī. Par to savu sašutumu izteikuši Latvijas nacionālā LNG termināļa attīstītāji. Taču "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste intervijā uzsver, ka uzņēmumam ir  jānodrošina energodrošība jau šobrīd. Viņš arī atklāj, cik  reāls ir nacionālā LNG termināļa projekts un vai "Latvenergo" iepērk gāzi no Krievijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!