Foto: LETA

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) biedri, aicina iespējami ātri izveidot profesionālu un stabilu valdību, kas turpmāk proaktīvi lēmumu pieņemšanas procesā iesaistīs sociālos partnerus, saka konfederācijas vadītāja Līga Menģelsone.

"Ir svarīgi, ka 14. Saeimas "mugurkaulu" veido latviskās partijas, kas atbalsta Eiropas Savienības kursu un NATO un kuru prioritātes ir Latvijas drošība, energoresursu krīzes un ar to saistīto seku pārvarēšana, darba devēju konkurētspējas paaugstināšana un tautsaimniecības izaugsme," saka Menģelsone.

Drošība, sadarbība un uz attīstību orientēta pieeja ikvienā nozarē - caur šādu prizmu raugāmies uz jauno Saeimu, saka LDDK. Konfederācija norāda, ka tagad iespējami ātri nepieciešams panākt vienošanos par profesionālu ministru komandu, kas spēs efektīvi un nevilcinoties, konsultējoties ar sociālajiem partneriem, ieviest nepieciešamās pārmaiņas un atbalsta pasākumus, lai Latvija no šīs krīzes izietu kā Baltijas veiksmes stāsts.

LDDK pasvītro, ka krīzes pārvarēšanai svarīga ir sadarbība ar Ekonomikas un Finanšu ministrijām, tāpēc nepieciešamas diskusijas ar sociālajiem partneriem par kandidātu atbilstību amatiem.

"Tāpat mēs ceram, ka Saeimā ievēlētās partijas savā darbā ievēros memorandu par rīcības koordinēšanu valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanai, ko parakstīja kopā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību un Latvijas Zinātņu akadēmiju. Mēs arīdzan raudzīsimies, vai jaunā Saeima ņems vērā sociālo un sadarbības partneru rekomendācijas tautsaimniecības jomā un vai šie ieteikumi tiks integrēti tālākajos lēmums," saka Menģelsone

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!