Foto: PantherMedia/Scanpix
Paplašinot alkoholisko dzērienu sortimentu, AS "Latvijas balzams" 2015.gadā iepirkusi 126 tonnas dažādu dabīgo un augu izcelsmes izejvielu, kas ir par 32 tonnām jeb 25% vairāk nekā pērn, tostarp daļu izejvielu iegādājoties no vietējiem zemniekiem, informēja uzņēmuma ražošanas direktors Ronalds Žarinovs.

"Vienmēr izmantojam arī vietējos piegādātājus, ja tas ir iespējams. Pērn no Latvijas ražotājiem nopirkām deviņas tonnas žāvētu melleņu, 4,5 tonnas žāvētu ābolu un 1,2 tonnas medus. Savukārt eksotiskākas izejvielas importējam, piemēram, iepirkām 6,7 tonnas kafijas pupiņu un 1,8 tonnas ingvera," sacīja Žarinovs.

Lielāko īpatsvaru iepirkumā veido dabīgo sulu koncentrāti - ābolu, upeņu, zemeņu, persiku ķiršu, brūkleņu - kopumā aptuveni 98 tonnas. No tām visvairāk - 59 tonnas - ir ābolu sulas un 28 tonnas upeņu sulas koncentrāta.

Kā atzina Žarinovs, izejvielu iegādē būtiska ir kvalitāte un piegādātāja spēja nodrošināt konkrēto izejvielu noteiktā daudzumā ilgtermiņā. Dabīgo izejvielu izmantošana neesot lēta, tomēr tā garantē augstu oriģinālo dzērienu kvalitāti.

"Latvijas balzama" tehnologi un dzērienu meistari paši gatavo ekstraktus no dabīgajām izejvielām, piemēram, melleņu, ābolu, kafijas un citus. Tie ir receptūras sastāvdaļa, piemēram, "Rīgas Melnā balzama" sērijas dzērieniem, liķieriem "Moulin de Fruits", "Allažu ķimelis", "Benediktīns", kafijas liķierim "Moka" un "Black Balsam" sērijas kokteiļiem.

Dabīgas sastāvdaļas ir arī stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem "Hektors", brendijiem "Bonaparte" un "Grand Cavalier Exclusive", "Ingvera rūgtais", kā arī degvīniem no "LB Infusion" sērijas.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" 2014.gadā strādāja ar 73, 05 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 70,36 miljoniem 2013.gadā, savukārt peļņa sasniedza 7,9 miljonus eiro salīdzinājumā ar 6,4 miljoniem pirms gada.

"Latvijas balzams" kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzamu", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā. "Amber Beverage Group" dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "S.P.I. Regional Business Unit B.V.''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!