Foto: LETA

"Latvijas Gāze" pērn guvusi 22,9 miljonu latu peļņu un lielāko daļu no tās izmaksās dividendēs, maksājot 0,5 latus par akciju, liecina biržai "NASDAQ OMX Riga" uzņēmuma iesniegtais paziņojums par akcionāru sapulces lēmumiem.

Akcionāri apstiprināja "Latvijas Gāzes" 2012.gada pārskatu un finanšu pārskatu. LG tīrā peļņa 2012.gadā bijusi 22 941 560 lati, tai skaitā sadalei nepieejamā peļņas daļa ir 1 590 168 lati.

19,95 miljonus latu nolemts izmaksāt dividendēs, maksājot 0,5 latus par katru akciju,
nosakot par dividenžu aprēķina datumu 22.jūliju un par dividenžu
maksājuma datumu 2013.gada 25.jūliju.

Savukārt 1 401 392 latus nolemts iekļaut akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" statūtos paredzētajos fondos (rezervēs).

Ņemot vērā padomes locekļu Pētera Klingenbergera un Andreasa Raua iesniegumus par padomes locekļa amata atstāšanu, nolemts atbrīvot no akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" Padomes locekļa amata Kirilu Seļezņovu, Jeļenu Karpeļu, Aleksandru Krasņenkovu, Vladu Rusakovu, Juri Savicki, Igoru Nazarovu, Uvi Fipu, Mario Nullmeieru un Matiasu Kolenbahu.

Par jaunajiem padomes locekļiem uz trīs gadiem akcionāri nolēma ievēlēt Kirilu Seļezņovu, Jeļenu Karpeļu, Nikolaju Dubiku, Jeļenu Mihailovu, Juri Savicki, Vladu Rusakovu, Uvi Fipu, Mario Nullmeieru, Matiasu Kolenbahu, Ahimu Zaulu, Reineru Linku.

Tāpat nolemts, ņemot vērā Padomes locekļu Pētera Klingenbergera, Andreasa Raua, Igora Nazarova un Aleksandra Krasņenkova "būtisko personīgo ieguldījumu akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" darbības pilnveidošanā un sakarā ar viņu atkāpšanos no Padomes locekļu amata, papildus piemaksai par 2012.gada darba rezultātiem, izmaksāt vienreizēju piemaksu Nazarovam un Krasņenkovam piecu ikmēneša atlīdzību apmērā un Klingenbergeram un Rauam - vienas ikmēneša atlīdzības
apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!