Foto: Publicitātes foto
Latvijas ekspozīcijas idejas koncepcijas izstrāde dalībai "Expo 2020" izstādē Dubaijā izmaksās 69 700 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) rīkotajā iepirkumā uzvarēja SIA "Riga Architecture Institute", kas iepriekš triumfēja metu konkursā. Līgums noslēgts 5. aprīlī.

"Riga Architecture Institute" komandā strādāja Niklāvs Paegle, Dagnija Smilga, Kārlis Bērziņš un Pīters Bauers.

Idejas pamatā ir nevis materiālais resurss, bet gan pozicionēt Latviju kā vietu ar intelektuālo resursu, veidojot valsts tēlu nākotnei. "Mēs vēlējāmies atkāpties no ierastā un parādīt Latviju kā modernu un uz attīstību vērstu vietu. Paviljona pamatā ir atvērta tipa konstrukcija, kas izskatās, kā vilnis, kur integrētas dažādas saliņas, apvienojot dabu, tehnoloģijas, intelektuālo pieredzi un biznesa iespējas," komentēja Expo 2020 projekta vadītājs Ansis Egle.

Vēstīts, ka LTRK rīkotajā metu konkursā pieteicās 17 pretendenti, no kuriem trīs dalībniekus LTRK aicināja turpināt izstrādāt savas idejas.

Konkurss izpelnījās radošo industrijas ekspertu un profesionāļu pārmetumu par īso pieteikumu termiņu, taču pēc izskanējušajiem pārmetumiem LTRK lēma pieteikšanās termiņu paildzināt par nedēļu.

Metu konkursā iegūtās idejas vērtēja žūrija. Tajā iekļauti divi arhitekti – Zane Tetere un Artis Zvirgzdiņš, sociālantropologs Roberts Ķīlis, grafiskais dizaineris Artis Tauriņš un radošo aģentūru pārstāve LADC izpilddirektore Annija Mežgaile.

"Expo 2020" notiks Dubaijā. Pasākumā dalību apstiprinājušas vairāk nekā 190 valstis. Latvijas dalībai izstādē valdība atvēlējusi vairāk nekā četrus miljonus eiro.

LTRK līdz šim organizējis Latvijas dalību vairākās Expo izstādēs – 1992. gadā Seviļā, 1993. gadā Tedžonā, 1998. gadā Lisabonā un 2017. gadā Astanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!