Foto: Publicitātes attēli
Latvijas kravu pārvadātājs – SIA "Dinotrans" – saņēmis Norvēģijas darba inspekcijas ("Arbeidstilsynet") piespriestu naudas sodu 10 000 eiro apmērā, vēsta Norvēģijas Kravas auto īpašnieku arodbiedrība (NLF). Kā portālam "Delfi" sacīja uzņēmuma valdes loceklis Allans Aukštikalnis, sodu kompānija neatzīst un grasās apstrīdēt. Uzņēmējs uzsver, ka "Dinotrans" nepatikšanās nonācis arī nepietiekamas Latvijas valsts un Eiropas Parlamenta (EP) iesaistes Eiropas Savienības regulējuma ("Mobilitātes pakotne") izstrādē dēļ.

Precīzu informāciju par pārmetumiem, proti, kādi punkti pārkāpti, kompānija nesniedz. "Mūsu uzņēmumam sods ir piespriests par nepilnībām iesniegtajos dokumentos pārbaudes laikā. Sodu mēs šobrīd apstrīdam, jo uzskatām, ka neko neesam pārkāpuši, būtībā visas prasības ir ievērotas. Esam atvērti sadarbībai ar iestādi," portālam "Delfi" norāda "Dinotrans" valdes loceklis Aukštikalnis.

"Nepilnības esam novērsuši un visu pieprasīto informāciju snieguši. Paralēli pārbaudei esam pauduši savu viedokli, ka Norvēģijas regulējums neatbilst Eiropas Savienības regulējumam starptautisko kravu pārvadājumu ietvaros veiktai kabotāžai. Mums ir uz to tiesības," pauž uzņēmējs.

Paziņojums par soda piespriešanu parādījies pagājušā gada nogalē, neilgi pēc tam, kad uzņēmums paziņoja par aiziešanu no Norvēģijas tirgus. Sods piespriests pēc audita par Latvijas uzņēmuma darbību, vietējai Norvēģijas kompānijai "Kuehne + Nagel" nodrošinot kabotāžas (pārvadājums autotransporta sfērā, kad vienas ES vai EEZ valsts teritorijā citas valsts pārvadātājs veic iekšzemes pārvadājumu) pakalpojumus. Iepriekš, kā vēsta NLF, Latvijas uzņēmums inspekcijā neveiksmīgi apstrīdējis Norvēģijas regulējumu par obligāto minimālo algu, kas jānodrošina kravas pavadāšanas kompānijām.

Jau vēstīts, ka janvāra beigās vienai no Latvijas lielākajām nozares kompānijām SIA "Kreiss" tika liegta darbība Norvēģijā, jo tā laikus nesniedza datus par šī regulējuma ievērošanu. "Kreisa" pārkāpumu sarakstā, kā norāda arodbiedrība, atrodama neatbilstoša algu izmaksa: minimālo 167,5 kronu (17 eiro) vietā maksātas 24 kronas (2,4 eiro) par vienu darba stundu. Vēlāk inspekcija darbības atļauju atjaunoja, bet pats uzņēmums visus pārmetumus par neatbilstošai zemās algas izmaksu noliedz.

Cer uz Eiropas Parlamentu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!