VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" 2020.gadā apgrozījusi 1,46 miljonus eiro, kas ir par 60,42% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt publiskā finansējuma loma un proporcija kopējā finansējuma avotu struktūrā pieaugusi līdz 85%, atsaucoties uz gada pārskatu, informē "Lursoft Klientu portfelis".

VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" pagājušajā gadā saņēmusi 9,76 miljonu eiro publisko finansējumu. Finanšu gadu VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" noslēdza ar 11,12 tūkstošu eiro peļņu.

2020.gadu VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" uzsākusi ar pieaugumu gan apmeklējumu skaita, gan arī apgrozījuma rādītājos salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu. Ņemot vērā Covid-19 vīrusa izplatības izraisīto globālo pandēmiju, no 2020.gada 12.marta līdz ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju tieši tika ietekmētas arī VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" iespējas veikt darbu līdzšinējā apjomā.

Aizvadītajā gadā VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" samazināja saimnieciskās darbības izdevumus, tostarp pārskatīts personāla sastāvs, daļa no personāla norīkota 80% apmaksātā dīkstāvē, repertuāra nodrošināšanai izmantoti pastāvīgajā trupā esošie mākslinieki, pārskatīta repertuāra pašizmaksa pie samazināta maksimālā skatītāju skaita, kā arī īstenoti citi pasākumi.

"Lursoft Klientu portfelis" norāda, ka pārskata gadā VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" iestudēja trīs jaunus uzvedumus, tostarp divu operu iestudējumu atjaunojumi. Kopumā 2020.gadā VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" noorganizēja 123 pasākumus, to vidū izrādes, koncertus, izglītības projektus, tiešsaistes pasākumus un viesizrādes – vienu Cēsīs un 7 Hannoverē. Kopējais apmeklējumu skaits 2020.gadā, neskaitot tiešsaistē sasniegto auditoriju, bija 68,4 tūkstoši skatītāju, kas ir par 61% mazāk nekā 2019.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!