Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

"CrossChem" grupas uzņēmums Norvēģijā ieguvis 98,4% vērtējumu Vācijas auto industrijas asociācijas VDA (Verband der Automobilindustrie) auditā un tiek akreditēts AdBlue® ražošanai.

AdBlue® ir karbamīda un ūdens šķīdums, kas ar speciālas sistēmas jeb SCR (selektīvās katalītiskās reducēšanas sistēmas) palīdzību tiek ievadīts automašīnas izplūdes gāzu sistēmā, tādejādi neitralizējot apmēram 98% kaitīgo izmešu nokļūšanu vidē, pārvēršot tos nekaitīgā slāpeklī un ūdens tvaikos.

"Audits apliecina, ka ķīmiskajā rūpniecībā darbojamies augstākajā līmenī līdzās tādiem uzņēmumiem kā "Basf", "Yara", "Achema"," pauž Ričards Andersons, "CrossChem" valdes priekšsēdētājs.

Jūnijā atklātā rūpnīca atrodas netālu no galvaspilsētas Oslo, tās tapšanā un infrastruktūrā ir ieguldīts gandrīz miljons eiro.

Rūpnīca spēs saražot 25 miljonus litru AdBlue® ik gadu.

SIA "CrossChem" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kurš ietilpst pasaulē lielākā AdBlue® ražotāja "CrossChem International" grupā. "CrossChem International" ir Vācijas auto industrijas asociācijas VDA (Verband der Automobilindustrie) akreditēts un ieguvis vispasaules preču zīmes lietošanas licenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!