Ministru kabinets ceturtdienas sēdē atbalstīja Ekonomikas ministrijas rosināto priekšlikumu atļaut sniegt individuālos saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar ārtelpu atrakcijām (tai skaitā, akvaparkos, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos) ārtelpās.

Jau šobrīd ir atļauta dažādas aktivitātes, piemēram, airsoft/paintbola/lasertag sportiskās spēles, šķēršļu joslas, sporta inventāra noma (velosipēdi, velokarti.), pastaigu takas, ko ievērojot, virkne atrakciju/izklaides pakalpojumu sniedzēju jau ir uzsākuši darbību ierobežotā apjomā.

Atļāvums sniegt arī individuālos ar izklaidi saistītus pakalpojumus (atrakcijas, karuseļi, rodeļi) padarītu pakalpojumus pieejamus visu vecumu bērniem (arī mazākajiem, kas nespēj, piemēram, patstāvīgi mīt pedāļus), paplašinot viņu redzesloku un sekmējot sportisko un emocionālo attīstību, pamato EM.

Pakalpojumu sniedzējiem jāievēro epidemioloģiskās drošības prasības:

  • saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas klātienē ārtelpās, kas saistīta ar izklaidi, darbu klātienē uzsāk ne agrāk kā plkst. 6.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 22.00;
  • apmeklētāji un darbinieki lieto mutes un deguna aizsegus, izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam, vietās, kur ir intensīva cilvēku plūsma (nav iespējams ievērot 2 metru distanci);
  • tiek nodrošināti 70% spirtu saturošus dezinfekcijas līdzekļu pieejamību apmeklētājiem pirms un pēc inventāra/atrakcijas izmantošanas; iespēju robežās samazināts kopīgi lietoto virsmu un priekšmetu skaits, veikta regulāra (pēc katra klienta) virsmu, tai skaitā inventāra un darba aprīkojuma, tīrīšana un dezinfekcija, izmantojot 70 % spirtu saturošus roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļus;
  • organizēta apmeklētāju plūsma, nodrošinot distancēšanos starp dažādu mājsaimniecību locekļiem;
  • vienai personai nodrošināts ne mazāk kā 20 m2 no publiski pieejamās teritorijas platības.

Papildus atļauts sniegt iekštelpās apmaksas, inventāra izsniegšanas pakalpojumus, kā arī pieejamas labierīcības.

Ja tiek izmantotas iekštelpu ģērbtuves, jānodrošina ne vairāk kā 25% piepildījumu.

Pakalpojumu sniedzējam jānosaka atbildīgā persona, kas organizē šajos noteikumos noteikto epidemioloģisko drošības pasākumu īstenošanu pakalpojuma sniegšanas vietā.

Apmeklētājiem redzamās vietās (vismaz pie ieejas un kases) jābūt izvietotai skaidri salasāmai informācijai, tai skaitā svešvalodās, par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā, kā arī augstāk minētās atbildīgās personas kontaktinformācija un policijas palīdzības tiešais tālruņa numurs "110".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!