Foto: DELFI
Lai arī iepriekš tika minēts, ka jauno VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāju varētu nosaukt šā gada janvārī, februāra pirmajās nedēļās vēl gaidāmas intervijas ar amatam izvirzītajiem kandidātiem, noskaidroja portāls "Delfi".

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš gan noliedza kavēšanos un to, ka tas varētu būt saistīts ar valdības maiņu.

"Tika teikts, ka valdes priekšsēdētāju varētu nosaukt janvāra beigās vai februāra sākumā. Pašlaik viss notiek tā, kā plānots," viņš teica.

Ozoliņš vērsa uzmanību uz LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlases procesu, proti, sākotnēji tika izvēlēti potenciālie kandidāti, bet drošības iestādes pēc tam pārbaudīja viņu atbilstību likuma par valsts noslēpumu prasībām.

Tiklīdz tika saņemta informācija no drošības iestādēm, Nominācijas komiteja ieplānoja tālāko sarunu laiku, minēja SM pārstāvis.

LDz vadītāja amata kandidātu atlases veicēja personāla atlases uzņēmuma "Executive Search Baltics" ("Amrop") partneris Viesturs Lieģis portālam "Delfi" pastāstīja, ka februāra pirmajās nedēļās Nominācijas komiteja plāno rīkot vairākas klātienes intervijas ar LDz valdes priekšsēdētāja amatam izvirzītajiem fināla kandidātiem.

"Interviju laikā amata kandidāti atbildēs uz Nominācijas komitejas jautājumiem, kā arī prezentēs savu stratēģisko redzējumu par uzņēmuma attīstību un prioritārajiem darba virzieniem," viņš minēja. Pēc intervijām un kandidātu izvērtēšanas, komiteja lems par kompānijas valdes priekšsēdētāja izraudzīšanu.

Jau vēstīts, ka SM jaunā LDz vadītāja meklējumos par 36,5 tūkstošiem piesaistījusi "Executive Search Baltics".

LDz vadītāja amata kandidātu izvērtēšanai izveidota Nominācijas komiteja, kurā darbojas Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības priekšsēdētājs Savelijs Semjonovs. Nominācijas komiteju vada Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece un LDz kapitāldaļu turētāja Džineta Innusa.

"Executive Search Baltics" ir dibināts 1999. gadā, tā pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu (2,8 tūkstoši eiro). Uzņēmums vienādās daļās pieder Aigai Avotiņai un Viesturam Lieģim.

Iepriekšējais LDz valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis ar 7. augusta akcionāra lēmumu ir atbrīvots no amata. Patlaban uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda kompānijas finanšu direktors Aivars Strakšas.

Tāpat ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu pret Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!