Foto: AFI

Starptautiskā lidosta "Rīga" izsludinājusi konkursu par pasažieru termināļa Ziemeļu piestātnes būvniecības otro kārtu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Lidostas Komunikācijas vienības sabiedrisko attiecību vecākā speciāliste Santa Auguste sacīja, ka Ziemeļu piestātnes būvniecības otrajā kārtā plānotie galvenie darbi ir piestātnes ēkas iekšējās apdares un inženiertīklu montāžas darbu pabeigšana un trīs gaisa kuģu stāvvietu, no kurām divas ir E klases gaisa kuģu stāvvietas, aprīkošana ar kustīgajiem iekāpšanas tiltiem.

"Pēc otrās kārtas pabeigšanas būs iespējama pasažieru un gaisa kuģu apkalpošana Ziemeļu piestātnē," atzīmēja lidostas pārstāve.

Auguste arī pastāstīja, ka Ziemeļu piestātnes būvniecības pirmās kārtas darbus plānots pieņemt ekspluatācijā līdz 2015.gada 31.augustam.

Pretendenti pieteikumus dalībai iepirkumā par Rīgas lidostas pasažieru termināļa paplašināšanas piektās kārtas - Ziemeļu piestātnes būvniecības otro kārtu var iesniegt līdz 24.augustam.

Jau rakstīts, ka Rīgas lidostā pasažieru termināla Ziemeļu piestātnes pirmās kārtas būvdarbi sākās pērn septembra otrajā posē. Termināla attīstības būvniecības pirmā kārta paredz ne-Šengenas zonas paplašināšanu un papildu četrus jaunus iekāpšanas sektorus, tādējādi uzlabojot lidostas sniegto pakalpojumu kvalitāti. Pēc būvdarbu pabeigšanas jaunajā piestātnes ēkā būs iespējams apkalpot arī lielākus gaisa kuģus, kas palielinās lidostas kapacitāti.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!