Foto: Pixabay
Liepājā daudzdzīvokļu namu nedzīvojamās telpās drīkstēs iekārtot mazās alkoholisko dzērienu darītavas, tiesa, izpildot noteiktus nosacījumus, vēsta portāls "liepajniekiem.lv", atsaucoties uz "Kurzemes vārdu".

Pagājušajā nedēļā Liepājas pilsētas dome grozīja saistošos noteikumus "Par kārtību, kādā tiek izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu, dzērienu, starpproduktu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai Liepājā". Līdz šim noteikumi paredzēja, ka ražošanu neatļauj daudzdzīvokļu mājās. Taču nu radies pirmais precedents, kad kāds uzņēmējs lūdzis šādu iespēju rast, norāda "liepajniekiem.lv".

Portāls skaidro, ka domes nu apstiprinātie grozījumi paredz, ka alkoholisko dzērienu ražošana daudzdzīvokļu mājas nedzīvojamās telpās ir pieļaujama, ja tam piekritusi vairāk nekā puse no mājas kopīpašnieku. Ražošanu atļauts iekārtot tikai tad, ja "nedzīvojamās telpas atbilst būvniecības un citos tiesību aktos noteiktajām ventilācijas, ugunsdrošības, pieļaujamā trokšņa līmeņa nepārsniegšanas, piesārņojošo darbību izraisīto smaku novēršanas un mazināšanas prasībām un citām normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, kas saistītas ar sabiedrības tiesībām dzīvot labvēlīgā vidē", minēts noteikumos.

Lai veiktu ražošanu, nepieciešams, lai attiecīgās telpas ir konstruktīvi nodalītas no citu īpašnieku telpām un iekļūšanai ražotnē netiktu izmantotas mājas koplietošanas telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!