Foto: LETA

Liepājnieki un pilsētas viesi ilgāku laiku novērojuši, ka bijušajā ikoniskajā viesnīcā "Fontaine Royal Hotel" Liepājā apstājušies rekonstrukcijas darbi. Viesnīcas jaunie īpašnieki gan mierina, ka uztraukumam nav pamata.

Vairāki liepājnieki un pilsētas viesi ievērojuši jau gadu ilgstošo bijušās "Fontaine Royal Hotel" viesnīcas Liepājā rekonstrukciju, kas pēdējā laikā radījusi iespaidu, ka notiek dīkstāve. "Ir sajūta, ka tur nekas vairs nenotiek," viņi norāda portālam "Delfi".

Jāpiemin, ka viesnīcai jau trīs gadus ir jauni īpašnieki. Kā liecina iepriekš publiski izskanējusī informācija, 2017. gadā toreizējais viesnīcas īpašnieks Luijs Fonteins to pārdeva, un par jauno īpašnieku kļuva "W4H". Uzreiz pēc darījuma noslēgšanas viesnīcai tika mainīts nosaukums – nu tā dēvējama par "Royal House Liepāja". Taču jau kopš 2019. gada 14. janvāra tajā notiek rekonstrukcijas darbi.

"Patlaban gaidām saskaņojumus no vairākām iesaistītajām pusēm," portālam "Delfi" pastāstīja viesnīcas vadītāja Anna More. Situāciju plašāk viņa nekomentēja, vien norādot, ka tiklīdz tiks saņemti saskaņojumi, būs iespējams precizēt potenciālo viesnīcas atvēršanas datumu.

Iepriekš publiskajā telpā izskanējusī informācija liecina, ka jauno īpašnieku plānos ietilpa viesnīcu daļēji atklāt 2019. gada vasaras sezonā, bet tas nav noticis.

Luijs Fonteins iepriekš norādījis, ka viesnīcu plāno pārdot, jo ir aizņemts ar citām lietām un nav laika vadīt šo biznesu. "Es nodarbojos ar dažādām lietām savā dzīvē un esmu nolēmis pārdot vienu no vairākām sev piederošajām ēkām. Es pārāk daudz ceļoju un muzicēju. Man nav laika šo biznesu vadīt, kā es to darīju kādreiz. Tas arī ir iemesls šādam lēmumam," iepriekš teica Fonteins, piebilstot, ka par darījumu interesi izrādījuši gan ārvalstu, gan arī vietējie potenciālie pircēji.

Viesnīcas ēkas kopējā platība ir ap 5000 kvadrātmetru, un viesnīcā izvietots SPA centrs, restorāns, bārs, sporta zāle un 52 dažādas klases numuriņi.

"WHR" ir dibināts 2017. gadā un nodarbojas ar izmitināšanu viesnīcās. 2018. gadā tā apgrozījums sasniedza 763,262 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Māris Mors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!