Foto: LETA

Šogad 9. februārī likvidēta Daugavpils pilsētas pašvaldības SIA "Daugavpils lidosta", liecina "Firmas.lv" informācija.

"Daugavpils lidosta" tika reģistrēta 2005. gadā, bet kopš 2009. gada tā ieņēmumus no pamatdarbības neguva. "Daugavpils lidostas" zaudējumi 2020. gadā sasniedza 43 280 eiro, 2019. gadā - 42 260 eiro, bet 2018. gadā - 37 520 eiro.

Jau ziņots, ka pērn jūlijā Daugavpils pilsētas domes deputāti atbalstīja pašvaldības kapitālsabiedrības darbības izbeigšanu un likvidācijas procesa sākšanu.

Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas jurists Nikolajs Jefimovs toreiz skaidroja, ka uzņēmuma likvidēšana gadā ļaus ieekonomēt aptuveni 30 000 eiro. Savukārt, ja pašvaldība atradīs investoru lidlauka attīstībai, tā varēs dibināt jaunu uzņēmumu.

Daugavpils dome iepriekš nolēma Daugavpils lidostas attīstības projekta īstenošanu apturēta līdz 2025. gada 1. augustam. Un nolēma, ka Daugavpils lidostas projektu attīstīt tiesīgs ir pašvaldības Attīstības departaments bez papildu štata vietām un atsevišķas kapitālsabiedrības izveidošanas.

"Daugavpils lidostas" īpašumā esošo mantu, kas nav nepieciešama kreditoru prasījumu apmierināšanai, tika nolemts nodot Daugavpils pilsētas pašvaldībai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!