Foto: Pixabay

6. janvārī likvidēts 2003. gadā reģistrētais tūroperators SIA "Jēkaba aģentūra", liecina "Lursoft" Klientu portfeļa publiskotā informācija.

Pēdējos gados, par kuriem SIA "Jēkaba aģentūra" iesniegusi gada pārskatus, redzams, ka tās apgrozījums palielinājies, 2019. gadā pat pietuvojoties 6 miljonu eiro atzīmei, savukārt peļņa pēc nodokļiem veidoja 93,4 tūkstošus eiro.

Pārskatus ne par 2020., ne arī 2021. gadu uzņēmums nav iesniedzis, taču "Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka tūroperators aktīvi izmantojis valsts sniegtās atbalsta iespējas. Laika periodā no 2020. gada aprīļa līdz 2021. gada augustam vairākkārt izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem, tāpat arī piešķirti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, atbalsti algu subsīdijām, kā arī atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku.

Pagājušā gada izskaņā uzņēmumam bija uzkrāts 60,15 tūkstošus eiro liels nodokļu parāds.

Par SIA "Jēkaba aģentūra" darbības apjoma kritumu liecina uzņēmuma veiktās nodokļu iemaksas, kā arī darbinieku skaita kritums. Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā informācija rāda, ka 2019. gadā SIA "Jēkaba aģentūra" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja teju 125 tūkstošus eiro, 2020. gadā tie bija jau 18,86 tūkstoši eiro, bet pērn – vien 9,47 tūkstoši eiro. Ja 2019. gadā uzņēmumā strādāja 18 darbinieki, tad 2020. gadā – 10, bet pagājušajā gadā vairs tikai 4.

SIA "Jēkaba aģentūra" kapitāldaļu turētāji bija Ilze Ķelpe un Uldis Alksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!